Vi har sølvbryllup med Google i dag

Øretelefoner er super til høre-hæmmede

(Foto: Doro)

Det har længe været en kendsgerning, at forskellen på moderne høreapparater og trådløse øretelefoner bliver mindre og mindre – rent teknologisk.

Det ser man også, når flere og flere høre-apparat fabrikanter køber sig ind i eller åbner egne øretelefon fabrikker.

Det mest kendte eksempel er danske GN Hearing og Jabra. Andre er schweiziske Sonova opkøb af den kendte tyske hovedtelefon- og mikrofon-specialist Sennheiser.

Selvfølgelig adskiller høreapparater og øretelefoner til musik sig fortsat, men den store forskel er nok den måde de bliver solgt på.

Ikke desto mindre ser man, at de to meget forskellige markeder så småt begynder at glide over i hinanden.

Den medfølgende app indeholder bl.a. en høreprøve. (Foto: Doro)

I USA kan man således købe de første høreapparater som i et supermarked. Hi-Fi mærker som Bose eller JBL er pionerer på det punkt.

Den trend har endnu ikke nået Danmark. Og dog.

De svenske specialister i mobiltelefoner og tablets til ældre – Doro – har nemlig præsenteret sine nye HearingBuds øretelefoner.

De indeholder avanceret lydteknologi fra høreapparater og  henvender sig til seniorer og yngre med høre-problemer.

Faktisk kan de nye Doro HearingBuds bygge bro mellem høreapparater og øretelefoner.

Doros egen forskning viser, at en tredjedel af alle 60-årige i Danmark lever med nedsat hørelse. Den procentdel stiger hurtigt med alderen.

(Foto: Doro)

Alle disse mange mennesker mærker deres handicap både, når de skal følge med i en samtale – og når de lytter til musik via almindelige øretelefoner.

De kan nemlig typisk ikke forstærke lyden tilstrækkeligt uden forvrængning eller justere tonebalancen, så den passer med bærerens særlige høre-egenskaber.

De nye Doro HearingBuds indeholder avancerede algoritmer af samme type, som man finder i langt dyrere høreapparater.

Algoritmerne skal sikre en naturlig lyd-oplevelse i Hi-Fi kvalitet, samtidig med at teknologien forstærker tale g filtrere uønsket støj fra. Vel at mærke uden at blokere lyde fra omgivelserne generelt.

Øretelefonerne kommer desuden med en blokade-funktion, der beskytter mod pludselige, høje lyde.

Derudover rummer Doro HearingBuds en sensor, der automatisk registrerer, hvilket øre de placeres i. Derefter indstilles øreproppen til det lydbillede, man i forvejen har udvalgt ved hjælp af Doros app på mobilen.

(Foto: Doro)

I app’en sidder nemlig en høretest, som brugeren selv kan foretage. Naturligvis kan ens individuelle indstillinger gemmes og redigeres, ligesom man f.eks. kan justere rækkevidden for ens særlige lydfokus.

Endelig kommer HearingBuds med en række forud-indstillede profiler, der optimerer lydkvaliteten til forskellige opgivelser. Det kan f.eks. være til lytning af tv og radio eller til streaming af musik og podcasts.

Doros nye øretelefoner er kompatible med Android telefoner og tablets via Google Fast Pair, men fungerer også med iPhones og iPads via Bluetooth aktivering.

HearingBuds kan spille i op til 12 timer på en batteri-opladning. Lægger man dem i det medfølgende bære-etui, når de ikke er i brug, øges spilletiden til 24 timer.

Øretelefonerne kommer desuden med en blokade-funktion, der beskytter mod pludselige, høje lyde.

Endelig rummer Doro HearingBuds en sensor, der automatisk registrerer, hvilket øre de placeres i. Derefter indstilles øreproppen til det lydbillede, man i forvejen har udvalgt ved hjælp af Doros app på mobilen.

Doro HearingBuds kan fra oktober købes via Doros egen hjemmeside eller hos udvalgte forhandlere. Prisen er 2.299 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har sølvbryllup med Google i dag