Pas på, hvor du lader mobilen op

Skole-elever måler luftkvalitet

(Foto: Dyson)

Dyson kender de fleste fra støvsugere, luftrensere, hårtørrere, krøllejern og andre praktiske gadges til husholdning og gadges.

Det iderige engelske firma med hovedsæde I Singapore vil imidlertid også gerne bidrage med sin teknologi til samfundet omkring brugerne.

Dyson har derfor indbygget sine sensorer til luftkvalitet i rygsække, som 300 elever og 12 lærere i australske Melbourne skal bære til og fra skolen.

Målet er at lære børnene en masse om forurening og luftkvalitet. Undervejs vil skole-eleverne uddannet som mini-specialister, der kan indsamle værdifulde data på strækninger, hvor masser af andre mennesker indånder den samme luft.

Rygsækken har sensorer til måling af luftkvaliteten siddende på ydersiden. (Foto: Dyson)

Efterfølgende kan børnene være med til at bearbejde de indsamlede data og trække de første konklusioner om forureningen på deres skolevej.

Hvis de benytter den viden over for deres forældre og i sociale medier, kan de være med til at påvirke de politiske beslutninger om miljøet i deres hjemby.

Det er anden gang, at Dyson kaster sig ud i sådan et projekt. Tidligere blev et lignende forsøg gennemført i London.

I Australien kommer deltagerne fra seks skoler i Melbournes Inner West bydel. De skal bære Dysons Air Quality Backpacks i en periode på fire dage.

De mange data om Melbournes luft-forurening skal også behandles af forskere og studerende på det lokale Deakin University.

Til sidst skal måske lige nævnes, at børnenes rygsække har rigelig med plads til deres normale skoleting – bøger, hæfter, madpakker, vandflasker og mobiltelefoner.

Desværre fortæller Dyson ikke noget om, hvorvidt de avancerede rygsække nogensinde vil blive sat til salg mere bredt.

Jeg kender ellers adskillige byer, hvor folk godt kunne blive mere opmærksomme på, hvorvidt de færdes i mere eller mindre stor luft-forurening….

 

 

1 kommentar

  • Magnificent site. Lots of helpful information here. I am sending it to a few friends ans also sharing in delicious.
    And of course, thank you to your sweat!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på, hvor du lader mobilen op