Tag et tv med i kufferten

Spil musik på den grønne måde

(Foto: House of Marley)

I mere end ti år har House of Marley været frontløberen i Hi-Fi branchen, når det gjaldt om at bygge audio-udstyr i bæredygtige materialer til øko-bevidste musik-elskere.

Stir it Up Lux pladespilleren er det seneste udspil fra fabrikanten, der er grundlagt af efterkommerne til reggae-musikkens konge Bob Marley.

Med den nye grammofon kryber House of Marley en klasse op i lydkvalitet og materiale-finish. Derfor efternavnet Lux, som også skal tiltrække et mere kræsent publikum.

(Foto: House of Marley)

Kabinettet i den nye House of Marley Stir it Up Lux grammofon – det, der med et fagudtryk kaldes “plinten” – er fremstillet af bæredygtigt bambus. Oven på ligger en pladetallerken af genbrugs-glas.

Motoren med 33 og 45 omdrejninger i minuttet indeholder materialer fra silicone affald, mens både tonearm og pick-up hoved er formet af aluminium fra genbrug.

Den ene side af den vendbare plademåtte er pyntet med et bob Marley-inspireret ”zoetrope” mønster. Zoetrope er en sammentrækning af de græske ord for liv og for at dreje.

(Foto: House of Marley)

Vender man plademåtten, bliver den mere neutral at se på, men ikke mindre bæredygtig. Den er nemlig lavet af sort kork, der er høvlet af barken fremfor at fælde helE træet.

Den klima-rigtige pladespiller indeholder en for-forstærker, man kan koble på eller fra. Så behøver lytteren ikke at købe en separat “pre-amp” til at forstærke signalet til stuens Hi-Fi anlæg via et phono-kabel.

Stir it Up Lux kommer også med Bluetooth 5,3, der giver mulighed for at koble et par trådløse højttalere på. Har man et sæt hovedtelefoner med kabler, er der et 3,5 mm stik til formålet.

Endelig er den nye pladespiller som standard udstyret med en japansk Audio-Technica moving magnet pickup med elliptisk slebet nål.

På det internationale marked skal man betale knap 400 dollars eller ca. 2.800 kroner for den grønne pladespiller.

En del af beløbet doneres til Project Marley, der er global initiativ til genplantning og beskyttelse af regnskove….

(Foto: House of Marley)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tag et tv med i kufferten