Er festen ved at løje af i den danske it-verden?

Tag et tv med i kufferten

(Foto: LG)

Det er mange år siden, at jeg har set nye bærbare tv-skærme.

Faktisk ikke siden de små buttede 12 tommers tv i hvidt, sort eller rødt. De havde et hån tag i toppen, der var meget populære til camping, i sommerhuse, på terrassen og i teenage værelserne.

I mellemtiden er tv-skærme blevet mere fladere og lettere, men altså også mere sarte. Derfor ser man kun sjældent folk flytte rundt med dem, efter at de er blevet anbragt på deres plads i hjemmet.

Til gengæld er moderne lyd blevet meget mere bærbar. Det skyldes, at vi streamer musikken via mobiltelefonen og afspiller den over trådløse Bluetooth højttalere.

(Foto: LG)

Derfor kommer det som en sjov og positive overraskelse, at den sydkoreanske skærm-gigant LG vil sælge bærbare tv igen.

StanbyME Go hedder nyheden, der bedst kan beskrives som et 27 tommers LED-tv anbragt i en handy kuffert.

Umiddelbart kunne LG StanbyME Go ligne en krydsning mellem en stor iPad og en spil-monitor. Måske kunne nyheden også være en fætter til Samsungs The Frame eller Sero tv.

LG beskriver selv StanbyME Go som “et nyt innovativt display og underholdnings-center, som brugerne kan tage med overalt uden at gå på kompromis med billed-kvalitet og god lyd.”

(Foto: LG)

Well – om det er korrekt, må komme an på en praktisk afprøvning, når den utraditionelle tv-løsning engang når frem til Danmark.

Foreløbig ser det ud, som om LG primært sælger StanbyME Go på sin hjemmebane i Sydkorea og på det amerikanske marked. Her koster nyheden 999 dollars eller knap 7.000 kroner.

I hvert fald ser LG ud til at have tænkt praktisk under udviklingen:

StanbyME Go kan f.eks. køre i tre timer på en batteri-opladning. Skærmen er beskyttet af en solid kuffert, og man kan via en medfølgende stander rotere, vippe, løfte eller sænke sit tv, som man kan kigge på i både vandret og lodret position – landscape eller portrait.

 

(Foto: LG)

Rent teknisk rummer det nye LG tv fire højttalere, Bluetooth, Wi-Fi og Apple AirPlay. Desuden kan man spejle displayet på sin iPhone og Android op i stor skala.

Endelig kan StanbyME styres via Google Assistent stemme-kommandoer og WebOS styresystemet, eller man kan bruge skærmen som et stort touch-display.

Oprindeligt betyder de to bogstaver i LG ”Lucky Goldstar”, men er nu om dage omdøbt til ”Life’s Good.”

Det lyder som et fint motto for det nye StandbyME tv, når man har det med på camping, vil se fodbold ved swimming pool’en, er taget i sommerhus eller på festival osv.

I øjeblikket sælger LG det nye tv med et intro-tilbud på det amerikanske marked. Her får man en separate LG Xboom 360 Bluetooth højttaler med i prisen….

 

 

https://www.lg.com/dk

 

https://www.prnewswire.com/news-releases/lg-takes-tv-beyond-the-living-room-with-stanbyme-go-301900881.html?tc=eml_cleartime

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er festen ved at løje af i den danske it-verden?