Elbiler kan da godt være små og funky

Er festen ved at løje af i den danske it-verden?

(Foto: Berkeley Communications / Unsplash)

Det er efterhånden blevet til en vane, at danske it-virksomheder slår omsætnings-rekord kvartal for kvartal. Især går det forrygende med eksport af software og kommunikations-udstyr.

Omsætningen i første kvartal af 2023 er ingen undtagelse. Omsætningen steg med 3,3 procent, men fremgangen går ikke så stærk som i tidligere tider.

Det får industri-organisationen IT-Branchen til at advare om, at festen måske er begyndt at løje en smule af:

”Den lavere vækst betyder ikke, at det går tilbage for de danske virksomheder. Men den viser, at globale konflikter, stigende renter og inflationen påvirker erhvervslivets lyst til at investere i nye it-løsninger,” forklarer Natasha Friis Saxberg- Hun er adm. direktør i IT-branchen.

I årets første tre måneder omsatte den danske it-branche for 75,4 milliarder kroner. Det er 0,1 milliard mere end i samme kvartal af 2022.

Væksten kommer især fra eksporten. Den gik frem med 6,1 procent til 26,5 mia. kroner. I dag udgør salg til andre lande godt 35 procent af it-branchens samlede omsætning.

I første kvartal havde den danske it-branche 107.328 fuldtids-ansatte. Det er 4.048 flere end for et år siden.

Branchen følger dermed tendensen på det danske arbejdsmarked generelt, hvor ledigheden er faldet trods global usikkerhed, høj inflation og stigende renter.

Beskæftigelsen i it-branchen er så høj som aldrig før, og der er fortsat enorm efterspørgsel efter dygtige it-eksperter overalt i dansk erhvervsliv.

Målt på antallet af job-annoncer er presset på det danske it-arbejdsmarked dog aftaget. I juni var der således ca. 1.400 annoncer på nettet.

I foråret 2022 var tallet 2.200 it-annoncer om måneden. Med andre ord søger virksomhederne efter 36 procent færre folk.

Natasha Friis Saxberg understreger, at der fortsat foregår en intens kamp om at skaffe dygtige it-medsarbejdere. Efterspørgslen er langt større, end der er eksperter til rådighed….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elbiler kan da godt være små og funky