Xiaomi har en ny robothund til hjemmet

Elbiler kan da godt være små og funky

(Foto: Lampago)

(Opdateret) I 1950’erne og 60’erne så man mange tre-hjulede biler på veje og gader.

De var typisk tyske eller italienske, og de fungerede egentlig som små motorcykler med et ekstra hjul og et karrosseri bygget ovenpå.

Målgruppen var folk, som ikke havde råd til en «rigtig» bil med fire hjul – og som primært brugte deres køretøj i byen.

(Foto: Lampago)

Her i disse elbiler-tider er bittesmå bybiler blevet aktuelle igen. De fylder kun en halv eller en tredjedel p-plads til en SUV, og de kan smutte rundt, hvor de fleste personbiler hurtigt må opgive.

Selvfølgelig skal denne nye generation af små elbiler også kunne bruges til den rene fornøjelse. Det er i hvert fald meningen med den nye Lampago fra Tyrkiet.

Den ligner lidt et badekar på tre hjul. En cabriolet, der er som skabt til stranden og feriebyer langs Middelhavet.

(Foto: Lampago)

Lampago køres som en knallert. Det vil sige, at den ikke har de traditionelle speeder- og bremse-pedaler. Formentlig vil den kræve et knallert- elle r motorcykel-kørekort.

Topfarten er 25 kilometer i timen, og Lampagos 1.000 watt motor skal snildt kunne trække to mennesker ombord plus lidt bagage.

Det indbyggede batteri er på 1.800 Wh, hvilket skulle være tilstrækkeligt til en rækkevidde på mellem 30 og 50 kilometer. Med andre ord skal man forvente at lade Lampago op hver tredje time.

Lampago kører på sporty aluminium fælge på 10 tommer. Der er skivebremse på forhjulet og tromler på de to baghjul.

Indendørs er der to komfortable sæder, et digitalt instrument-bræt a la motorcykel og et knaller-styr med hand-speeder og -bremser.

Lampago kommer med en elegant LED-forlygte, og man kan købe en stribe tilbehær. Det er lige fra en paraply til en termoflaske, t-shirts og nøgleholder.

Lampago er begyndt at sælge sin tre-hjulede ellert på det tyrkiske marked for 199.000 lira. Eksportprisen ventes at liege 10.860 dollars eller ca.   danske kroner….

(Foto: Lampago)

(Foto: Lampago)

(Foto: Lampago)

(Foto: Lampago)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi har en ny robothund til hjemmet