Heavy hovedtelefoner

5,757 nye it-folk i Danmark

(Foto: TheDigitalArtist / Pixabay)

Det går rigtig godt for danske it-virksomheder. Aldrig før er der solgt så meget it-udstyr som i de tre sidste måneder af 2021. Samtidig er efterspørgslen efter dygtige it-konsulenter enorm.

Alt i alt har det betydet, at den danske it-branche slog sin egen omsætnings-rekord, 70,8 milliarder kroner blev der omsat for i tredje kvartal.

I løbet af 2021 voksede antallet af ansatte i branchen til næsten 100.000. Med 5.757 nye medarbejdere er der nu 99.684 fuldtids-medarbejdere i de danske it-virksomheder.

Selvom det lyder som fine og positive tal, kan de ikke skjule, at der slet ikke uddannes nye it-specialister nok. Lige nu er der et akut mangel på 7.600. Om ni år vil ”hullet” være på 20.000, oplyser organisationen IT-Branchen:

(Grafik: IT-Branchen)

58,6 procent af organisationens medlemmer har måttet opgive at besætte ledige stillinger, fordi de ikke kunne finde de rette kompetencer.

27 procent af de danske it-leverandører har endda oplevet at sige nej til ordrer og opgaver. De havde ikke hænder og hoveder nok til at løse dem.

”Vores branche har aldrig haft så travlt, som den har lige nu. Digitaliseringen har for rigtigt mange virksomheder og myndigheder været svaret på, hvordan de skulle komme igennem Corona-krisen. Derfor ser vi, at næsten alle investerer i it som aldrig før,” forklarer Natasha Friis Saxberg. Hun er adm. direktør i IT-Branchen.

Hardware-sælgere har haft en fremgang på 20,2 procent og it-konsulenterne på 18,6 procent, når man sammenligner med fjerde kvartal i 2020. Overordnet set er de danske it-virksomheder vokset med 11,9 procent i omsætning….

(Grafik: IT-Branchen)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Heavy hovedtelefoner