Windows fylder 35 i dag

Det digitale spillebord til stuen

(Foto: Arcade1Up)

I denne kolde midt november med regn og stærk blæst er der næsten kun varmen fra diesel motorerne på de demonstrerende traktorer i det indre København at varme sig på.

Halvmørket udenfor råber direkte på at finde de gamle brætspil frem, som hele familien kan være sammen om foran en lun radiator eller pejs.

Problemet er blot, at de goe gamle spil i pap og plastik hurtigt bliver slidt. Mister man et par brikker eller kort, må man som regel købe et nyt.

Har man oven i købet en tendens til at blive hurtigt træt af et bestemt spil – eller et andet familie-medlem har det sådan – skal man helst have et helt lager af forskellige tilbud på lager. Alt i alt koster det let en mindre formue, for originale brætspil af god kvalitet er ikke billige.

The Infinity Game Table kunne være en smart løsning. Det er et digitalt spillebord, hvor bordpladen er erstattet af en stor touch skærm på 24 eller 32 tommer.

(Foto: Arcade1Up)

Jeg har set flere forslag til den slags spilleborde før, men deres opfindere har haft en tendens til at fylde for meget high tech ombord. Augmented Reality (AR) eller block chain betaling til eksempel.

Det nye Infinity Game Table fra Arcade1Up er befriende enkelt og ligetil i den sammenligning. Dets store forcer er to ting: En relative fornuftig pris og aftaler med en ejerne af alle de originale spil.

Det betyder, at vi sidder med de ægte varer af Matador (Monopoly), Yatzee, Trivial Pursuit, Sænke Slagskibe, Game of Life, Scrabble, Clue, Connect 4 eller Hvem er hvem (Guess Who). Bare i digitale udgaver.

Dertil kommer mere moderne spil som Ticket to Ride og Pandemic eller standard klassikere som skak, backgammon, mølle, dam, billard, poker, bowling og golf. Man finder sågar et par arkadespil som Pong eller Asteroids.

Endelig har man adgang til over 300 digitale puslespil. Børnene får 500 malebøger, og tegneserie freaks kan tegne abonnement på flere comic services. Udbuddet øges hele tiden, lover fabrikanten.

Spillebordet står på solide alu-ben, der kan tages af og på. Bordet har indbygget mikrofon og højttalere. (Foto: Arcade1Up)

Med sådan en imponerende liste kan der gå længe, inden familien og vennerne begynder at kede sig. Og hvis – well – så kan spillebordet forvandles til en helt almindelig tv- eller computer-skærm, hvor man ser Netflix, YouTube eller andet streamet indhold.

Man kunne måske bedst beskrive The Infinity Game Table som en overdimensioneret tablet med ben på.

Nyheden måler 81 gange 56 gange 50 centimeter. Benene kan tages af, så skærmen kan lægges oven på en eksisterende bordplade.

Skærmen viser sine billeder i Full HD og altså i enten 24 eller 32 tommers størrelse. Elektronikken kan håndtere 10 input (berøringer) på samme tid. Vigtigt, når op til seks ivrige spillere deltager rundt om skærmen.

Apropos spillere. Da bordet arbejder online via Wi-Fi og internet, kan man i princippet spille sammen med eller imod mennesker over hele kloden. Fin ting her i Corona tiderne, hvor vi helst skal holde os inden døre og i et begrænset antal.

Spillebordet har integreret mikrofon og højttaler, så man kan kommunikere med hinanden. Kamera og video møde software, der viser spillernes ansigter oppe i en hjørne af skærmen, kommer måske i en senere opgraderet udgave af The Infinity Game Table.

Arcade1Up, der stå bag The Infinity Game Table, forsøger i øjeblikket at hente finansiering til en storproduktion af spillebordet via Crowd Funding på iværksætter platformen Kickstarter.

Det går vældig godt, og det ønskede beløb er for længst nået. Faktisk er det overgået mere end tyve gange.

Interesserede kan fortsat forudbestille et eksemplar af spillebordet til en særlig intropris. Med i prisen følger adgang til at downloade og bruge de mange forskellige spil.

The Infinity Game Table koster 499 US dollars for 24 tommers udgaven  og 699 for 32 tommers versionen. Det svarer til henholdsvis 3.130 og 4.400 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Windows fylder 35 i dag