Nu kommer Huawei med sin første elbil

Genbrugs-laptops er et hit hos studerende

(Foto: Refurbed)

Genbrug, klima og forlænget levetid på elektronik ser ud til for alvor at have fundet vej til danske gymnasier og højere læreanstalter her ved studiestart i august og september.

I hvert fald kan specialisterne i gen-anvendt elektronik – Refurbed – melde om en stigning på 91 procent i salget af bærbare computere i juli måned.

Dermed gentages trenden fra sommeren 2022, hvor Refurbed solgte 200 procent flere genbrugte laptops end i årets øvrige måneder.

Refurbed sælger sine istandsatte og perfekt fungerende produkter via en online markedsplads, der blev introduceret på det danske marked i juni sidste år.

Virksomheden blev grundlagt i Østrig i 2017 og beskæftiger i dag over 300 medarbejdere i syv lande i Europa.

Udvalget omfatter alt fra renoverede laptops og smartphones til tablets, kameraer, højttalere, spille-konsoller og øretelefoner.

Desuden sælger Refurbed også husholdnings-apparater som kaffemaskiner og robot-støvsugere. Alt fra genbrug.

Produktionen af en ny bærbar pc udleder som regel store mængder CO₂, samtidig med at prisen nemt kan passerer 10.000 kroner for en stærk laptops.

Ved at købe en computer fra genbrug, sparer man både penge og gavner miljøet, fordi elektronikken får længere levetid. Hvis maskinen er istandsat og peppet op af eksperter, er der ikke noget galt med kvaliteten:

”Vi kan se, at danske gymnasie-elever og studerende for alvor har fået øjnene op for genbrug af elektronik og en grønnere livsstil. Det er afgørende for klimaet, at vores forbrugs-mønstre bliver mere cirkulære,” forklarer Emma Jefelt. Hun er marketing-ansvarlig for Refurbed i Danmark.

Refurbed har ladet det kendte tyske forsknings-institut Fraunhofer foretage en onfattende livs-cyklus-analyse af en række af de gen-anvendte produkter, som sælges via online-platformen.

Konklusionerne var bl.a, at man kan reducere CO₂ udledningen med op til 91 procent, vandforbruget med 97 procent og el-affaldet med 80 procent.

Ifølge Danmarks Statistik har hver danske husholdning i gennemsnit 45 kilo elektronik liggende, som ikke har været i brug i mere end et år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer Huawei med sin første elbil