Her er Xiaomis supertynde foldemobil

Nu kommer Huawei med sin første elbil

(Foto: Huawei)

Det har været almindelig kendt i flere år, at den kinesiske telegigant Huawei var på vej ind i elbiler. Det skulle ske som underleverandør til andre auto-fabrikanter.

I den forbindelse ville Huawei stå for al elektronik, 4G forbindelser, elmotorer, batteri og computere ombord.

Centralt i konceptet var at benytte Huaweis eget styresystem HarmonyOS, der er udviklet som en afløser for Android og kan anvendes i alt fra små smartwatches, over mobiltelefoner og pc’er til selvkørende elbiler.

Huawei ville så markedsføre sin teknologi ved at klistre små mærker på køretøjerne, hvor der stod ”Powered by Huawei.”

Den strategi er åbenbart ændret nu. I hvert fald har Huawei meddelt, at man inden årets udgang vil præsentere sin helt egen elbil. Det er sportsvognen Huawei Luxeed.

Ikke overraskende benytter Luxeed den nye fjerde udgave HarmonyOS 4 styresystemet, der fungerer i hele elbilen.

Ikke kun i betjeningen med internet, navigation og underholdning som konkurrenterne Carplay fra Apple eller Android Auto fra Google.

De første billeder af Huaweis egen elbil viser et strømlinet design med en lukket kølergrill i front, skjulte dørhåndtag i siderne, sort-lakerede fælge og bremse-kalibre i rødt.

Man kan også se, at Luxeed er forsynet med et radar-modul på taget. Det tyder på, at bilen vil være i stand til at køre autonomt, uden at føreren behøver at have hænder på rattet og fødder på pedaler.xe

Det er interessant, at Huawei nu selv vil lancere egne elbiler i et marked, der oversvømmes af flere og flere bilmærker fra Kina.

Hidtil har Huawei leveret elektronik og computer-styring til andre kinesiske elbil-fabrikanter som f.eks. BAIC og Cyrus.

Ifølge de sociale medier i Kina skal Luxeed og sikkert også andre Huawei bilmodeller bygges hos bilfabrikken Chery.

Huawei fortæller, at flere tekniske detaljer om Luxeed vil blive offentliggjort i de kommende uger og måneder. Nyheden skal sætte helt nye standarder for elbilers betjening, kunstige intelligens og computerstyring.

Sandsynligvis vil Huawei i første omgang kun lade Luxeed køre på Kinas gader og veje. Senere skal de nye elbiler nok også sælges internationalt.

Det bliver spændende at se, om Huawei vil markedsføre Luxeed i Danmark og Norden. Heroppe var Huawei et stort navn i telefoner, laptops og mobil-netværk, inden mærket blev sortlistet på grund af mistanke for spionage til fordel for den kinesiske regering.

Det resulterede bl.a i, at Huawei røg ud af 4G og 5G netværkene hos de danske teleselskaber. Desuden må Huaweis smartphones ikke bruge 5G og Googles Android steyresystem længere.

I dag ses Huawei produkter kun sporadisk i danske butikker, og så er det som regel smartwatches, Windows laptops og trådløse øretelefoner.

Huaweis tidligere så højt roste smartphones er ikke interessante for danske købere, fordi de kun kan køre 4G – ikke 5G – og fordi de fleste populære apps ikke fås til HarmonyOS styresystemet….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Xiaomis supertynde foldemobil