Messenger tilbage i Facebook

Bliver folde-mobiler snart et hit?

Galaxy Z Flip4. (Foto: Samsung)

(Opdateret) Hvis I synes, at I for tiden læser mere om folde-telefoner end nogensinde før, har det sine gode grunde.

Dels søger mobiltelefon fabrikanterne med lys og lygte efter nye ideer, der kan pumpe liv i et svigtende salg af konventionelt designede smartphones.

Dels har Samsung bevist, at man kan tjene mange penge på foldbare telefoner:

OnePlus er begyndt at ”tease” sin foldemobil. Den skal komme i tredje kvartal af 2023. (Foto: OnePlus)

I 2022 stod der således Samsung på 12 millioner af de i alt 14,2 millioner klap-mobiler, som blev solgt på verdensbasis.

Ifølge den britiske erhvervsavis ”Financial Times” vil markedet for folde-mobiler blive mere end fordoblet her i 2023. Til omkring 30 millioner.

Samsung vil samtidig miste sin totale dominans, efterhånden som flere og flere seriøse rivaler dukker op på markedet.

Her er Magic V udspillet fra Huaweis tidligere datterselskab Honor. Mon den dukker op her i Danmark? (Foto: Honor)

I Danmark kan det meget vel være OnePlus, der bliver Samsungs værste konkurrent. OnePlus kommer med en eller to klap-mobiler i tredje kvartal af i år.

Om OnePlus’ søsterselskab – lavpris specialisten Reale – også dukker op på den foldbare scene, må tiden vise. I givet fald vil det blive med den første klaptelefon til en foldemobil i mellem-pris-klassen

En anden spiller, der godt kunne blive stor i Danmark, er Google. Her annoncerede mansin Pixel Fold telefon i oktober sidste år, men mangler stadig at fortælle, hvornår den kan købes.

Samsung får dog stadig en pæn del af den globale kage:

En ny Motorola Razr 2023 skal dukke op, før Samsung er klar med næste generation Galaxy Z Flip5. (Foto: Weibo)

Sydkoreanerne satser således på at sælge 15 millioner eksemplarer af de kommende nye Galaxy Z Flip5 og Z Fold5 modeller. Det giver en forventet markedsandel på 50 procent.

”Financial Times” henter sine tal fra analysefirmaet Canalys:

De afslører også, at Huawei var nummer to i foldemobiler med to millioner solgte enheder i 2022. Næsten alle sammen i Kina, fordi Huaweis telefoner hverken kan købes i Europa eller USA.

Andre kinesiske mærker som Xiaomi, OPPO, Vivo og Honor solgte hver for sig kun nogle få hundrede-tusinde foldemobiler sidste år.

 

Branche-iagttagere i Kinas store sociale medie Weibo mener, at OnePlus’ første klaptelefon bliver en nær slægtning til OPPO’s Find N. (Foto: Weibo)

Den største skuffelse var nok Motorolas Razr telefon, som længe var Samsungs eneste kendte rival i klap-telefoner.

Canalys oplyser, at Motorola sidste år kun fik solgt godt 40.000 Razr mobiler på verdensplan. Hvor få Razr, som er gået over disken i Danmark, tør jeg slet ikke tænke på.

Til gengæld fortæller Samsung gerne, at Danmark er det land i Europa, hvor der blev solgt flest Galaxy Z telefoner i forhold til befolknings-tallet.

Spørgsmålet er, hvor mange af de kinesiske klaptelefon mærker vi får at se i danske butikker.

OnePlus’ lavpris-søster Realme er også på vej med en foldemobil i Galaxy Z Flip klassen. Den bliver formentlig meget billigere end Samsung, Motorola, Google osv. (Foto: Realme)

Desuden er Apple stadig en joker, selvom de færreste regner med, at en foldbar iPhone kommer før i 2024 eller 2025.

OPPO og Vivo er i direkte familie med OnePlus. Derfor vil de næppe gå ind og forstyrre ”søsteren” på det danske marked, hvor det går rigtig godt for OnePlus.

Xiaomi kunne være et godt bud på et fjerde mærke klaptelefon, for Motorola er her jo stadig, selvom den ellers ret frække Razr ses meget sjældent.

Google fortalte sidste efterår, at man havde en Pixel Fold telefon på vej. Vi mangler dog at få at vide hvornår. Her er der et spionfoto af Pixel Fold. (Foto: Front Page Tech)

Huaweis succesrige klap-telefoner kommer ikke, før restriktionerne mod den kinesiske telegigant stopper – og dét sker næppe.

Restriktionerne forhindrer bl.a. Huawei i at sælge 5G telefoner i Europa – og 5G er et absolut ”must” nu om dage.

Huaweis tidligere datterselskab Honor, der i dag er selvstændigt og ikke omfattet af USA’s og Europas embargo, kunne også være et bud.

Honor har præsenteret op til flere folde-modeller, men har for tiden ingen officiel importør på det danske marked….

(Illustration: Financial Times)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Messenger tilbage i Facebook