Lækker Huawei for feinschmeckere

Kineserne er de vildeste til at købe på nettet

Det er ikke mange måneder siden, at jeg viste en analyse, der sagde, at mange af os bruger mobiltelefonen til at søge efter varer, vi gerne vil købe. Men selve købet foregik stadig fra en pc – laptop eller desktop.

Den opdeling ser nu til at være historie. Smartphones har i dag overtaget hovedrollen i vores indkøbs-mønster. Både til at ose efter varer og til at gennemføre køb og betaling.

51 pct. fortæller, at de bruger mobilen til at købe varer eller services på nettet. 49 pct. siger deres pc eller laptop – og kun 9 pct. handler via deres tablet.

Tallene stammer fra Global Web Index. De er globale og bygger på interviews med 72.529 internet brugere i 38 lande.

Europæerne og dermed danskerne hinker lidt bagefter på den front. Langt de fleste af os har en smartphone, men kun 30 pct. bruger til at købe ind. Taler vi om de 16- til 24-årige, stiger procenten til 40.

Ude i Østen – i Kina, Japan, Indien, Indonesien – er e-handel på mobilen langt mere udbredt. Det gør 63 pct. af alle internet-brugere i regionen, der tæller verdens to folkerigeste lande.

De ivrigste online købere generelt – altså ikke kun på pr. mobil – er kineserne. 83 pct. af de voksne med adgang til internet i Kina shopper på webben.

Sydkorea, England og Tyskland følger lige i hælene, mens ”kun” 77 pct. af amerikanerne handler online. I Danmark er desværre ikke med i analysen, men mit umiddelbare gæt er, at vi nok vil lande i den globale Top-10,

Tallene understreger, at online indkøb vil udgøre en større og større del af vores indkøb i fremtiden. Også i lande som Danmark, hvor vi (stadig) har mange supermarkeder, discount forretninger og special butikker i forhold til vores indbyggertal. Desuden viser Global Web Index’ nye tal, at online handelen foregår hos kunder i alle alderstrin, hos både kvinder og mænd samt på tværs af indkomst forskelle….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker Huawei for feinschmeckere