Styr hygge lyset fra din mobil

Teenagere på nettet i 8 timer pr. døgn

Der er vel ikke nogen, som er i tvivl om, at moderne teenagere har deres næse og øjne dybt begravet i deres smartphone det meste af døgnet.

Det er ikke for at ringe på gammeldauws maner eller sms’e. Langt det meste tid på mobilen foregår online – i sociale medier, med streaming af musik, se videoer eller spille netbaserede games.

En ny analyse viser nu, hvor meget Generation Z er online. Z’erne er mennesker mellem 16 og 20 år, og de er den første generation, som er opvokset med mobiltelefoner nærmest fra vuggen. Smartphones kom for 10 år siden og har udviklet sig til at være en absolut central del af de unge menneskers livsstil.

De 16- til 20-årige er på internet i næsten otte timer hver dag. De 4 timer og 10 minutter foregår via mobiltelefonen – eller 52 pct. af den daglige online tid. Resten sker med pc, tablet og laptop.

Dermed er Z’erne også den historisk første generation, der har nået det såkaldte ”tipping point”. Tidspunktet, hvor man bruger mere tid online på mobil end via alle andre enheder tilsammen.

Generationen før teenagerne – de såkaldte Millenials – er ikke nået helt så langt. Men de nærmer sig. I øjeblikket er de 15 minutter længere online via desktop, laptop eller tablets – end pr. smartphone.

Analysen er foretaget af Global Web Index, der har interviewet 43.595 internet brugere mellem 16 og 34 år i 38 lande verden over….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Styr hygge lyset fra din mobil