Pokemon hopper ud i den virkelige verden

Sonos Move 2 bliver meget bedre

(Foto: Weibo)

Den bærbare Move højttaler er blevet en solid succes for Sonos – og ikke uden grund:

Move lyder fint. Den er bærbar og har gode højttaler-enhed. Desuden kører den pænt længe på en batteri-opladning.

I virkeligheden har Sonos Move kun ét større problem. Højttaleren er efterhånden tre år gammel og trænger derfor til en opdatering.

Den kommer i slutningen af september i skikkelse af Sonos Move 2 og ser ud til at indeholde mange forbedringer og modifikationer i sammenligning med den populære forgænger.

Sonos Move 2 kommer i tre farver – hvid, sort og grøn. (Foto: The Verve)

Den mest hørbare forskel bliver, at Move 2 kan spille i stereo. Forgængeren kunne kun mono, og man skulle derfor købe to styk for at få en lydgengivelse med ordentlig bredde i.

Sonos vil således indbygget to-sidede diskant-enheder i den nye Move 2. Et stort fremskridt i forhold til Move, der kun har en enkelt tweeter ombord. Derudover indeholder Move 2 også en woofer til at håndtere de dybe toner.

Første generation Sonos Move kunne køre i 10 timer på en opladning. Move 2 får et noget større batteri, så spilletiden øges til maksimalt 24 timer. Afhængigt af, hvor meget man drejer op for volumen.

Ligesom nu kan batteriet udskiftes på få sekunder. På den måde kan man altid have et ekstra batteri liggende, hvis festen trækker ud, og musikken kører hele dagen.

Ny i den forbindelse er også, at Move 2 får en ekstern strøm-blok. I den gamle model var strømforsyningen indbygget, hvilket øgede vægten mærkbart.

Sonos Move 2 bliver mere vandtæt end forgængeren. Man skal dog ikke tage den med ud at bade. (Foto: Weibo

Move 2 opgraderes med samme betjening, der kendes fra de dyrere Era 100 og 300 højttalere. Den er bedre og meget mere moderne.

Betjeningen kan f.eks. ske ved hjælp af stemme-kommandoer til Amazon Alexa ellers Sonys egen Voice Control assistent.

Gider man ikke bruge sin røst til det formål, kan man koble stemme-styringen fra på en knap bag på højttaleren.

Den nye Move 2 kan spille sammen med andre Sonos højttalere via trådløst Bluetooth. Den mulighed mangler den gamle Move, fordi den ikke kan spille over Wi-Fi og  Bluetooth på samme tid.

Og apropos trådløst: Move 2 er selvfølgelig opgraderet med de seneste nye Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.2 teknologier. Det burde kunne høres.

Sonos Move kan omsider spille i stereo, så man kan nøjes med en enkelt højttaler. (Foto: Weibo)

Sonos ser ud til at have haft et godt øje til de små detaljer under udvikling af den nye Move 2:

En af dem er, at højttaleren nu kan fungere som powerbank for f.eks. en mobiltelefon, der ved at løbe tør. Det kunne Move ikke på grund at sit ret lille batteri.

Move 2 er samtidig blevet mere anvendelig udendørs i det danske klima. Højttaleren er nemlig vand- og støvtæt efter IP56. Det er ok til regnvejr, men ikke til at tage nyheden med i bad.

Endelig skal Sonos have indbygget større mængder stød-absorberende materiale i Move 2. Højttaleren skal bedre kunne tåle stød, puf og fald end forgængeren.

Når Sonos Move 2 dukker op i danske butikker i slutningen, bliver det til en højere pris end den nuværende Move. Den koster 3.400 kroner, så mon ikke 3.900 eller 4.00 kroner bliver realistisk for Move 2….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pokemon hopper ud i den virkelige verden