Kunstig intelligens bliver business

Sonos bliver mere alsidig

(Foto: Sonos)

Efter flere måneder med rygter og spionfotos har Sonos nu omsider præsenteret sine nye trådløse højttalere helt officielt.

De skal afløse den succesrige Sonos One kompakt-højttaler. De får for første gang Bluetooth, men mister til gengæld Google Assistent. Til gengæld overlever Amazons konkurrerende Alexa ombord.

Desuden er den største af de to Sonos nyheder – Era 300 bestykket med hele seks højttaler.enheder– også Apple Spatial Audio og en slags surround sound ombord.

Era 100. (Foto: Sonos)

Sonos fortæller, at begge højttalere er udviklet med hjælp fra award-vindende musikere og ingeniører.

De er samtidig de første, der lever helt på til Sonos nye miljø-rigtige standarder. De betyder bl.a, at højttalerne indeholder genbrugs-materialer, sparer i strøm og kan repareres over en lang årrække.

Den nye Era 100 model erstatter direkte den veltjente Sonos One højttaler:

Den nye Era 100 boks har fået Bluetooth, så den f.eks. kan hente lyd direkte fra en moderne pladespiller. (Foto: Sonos)

Era 100 indeholder en mellemtone/ bas enhed og to vinklede diskanter, der sender de høje toner ud til venstre og højre for boksen.

Det hele styres af Sonos egen indbyggede Class-D forstærker, og betjeningen foregår enten fra touch-paneler på toppen eller via Sonos’ app til mobiltelefoner.

Med 183 gange 120 gange 131 millimeter er Era 100 en smule større end sin forgænger.

Den nye Sonos Era 300. (Foto: Sonos)

Vægten på 2,02 kilo gør, at man godt kan bruge Era 100 som en bærbar højttaler, men man skal hele tiden finde en stikkontakt for at holde lyden kørende.

Indendørs i Era 100 sidder også en processor med fire kerner plus 1 GB RAM og 8 GB lager. Den håndterer bl.a. et helt panel med mikrofoner, der sikrer, at man kan betjene højttaleren med sin stemme.

Era 100 kan som standard bruge Wi-Fi 6, men som noget nyt har højttaleren også Bluetooth 5.0. For første gang hos Sonos.

Her ses Era 300 boksene anbragt i et surround system med en Sonos soundbar under tv-skærmen. (Foto: Sonos)

 

Det betyder, at højttaleren meget let kan parres med en smartphone til streamet musik. Dertil kommer, at Era 100 spiller fint sammen med Apple-enheder via AirPlay 2.

Sonos Era 100 dukker op i danske butikker den 28. marts. Det bliver til en pris af 2.099 kroner.

Hvis dine planer og drømme går i retning af Apples Spatial Audio, bør du kigge nærmere på storebror Era 300. Denne nye højttaler kommer  nemlig med Dolby Atmos.

Era 300 boksen indeholder seks højttaler-enheder. (Foto: Sonos)

Det ydre design på Era 300 kan godt minde lidt om et timeglas. Sikkert nødvendigt for at få placeret de i alt fire diskant- og mellemtone-enheder – så de kan stråle hele vejen rundt.

De suppleres af to bas-enheder – woofers – der drives af hver sin Class-D forstærker i god Hi-Fi kvalitet.

Ligesom sin lillebror kan Era 300 udnytte Sonos særlige Trueplay teknologi, der via Sonos app’en kan fin-indstille tone-balancen, så den er optimal til lytterummet.

Era 300 har også Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, AirPlay 2, Amazon Alexa og et helt bundt mikrofoner, som kan bruges til stemme-kommandoer.

Den store model rummer en stærkere processor og har hele 8 GB RAM og 8 GB lager ombord, så højttaleren er i sig selv en lille computer.

Samtidig skal Era 300 være den første Sonos højttaler, der kan indgå i et multi-kanals surround sound system.

Det kan f.eks. være i skikkelse af to Era 300 bokse sammen med en Sonos Arc eller Beam soundbar.

Sonos Era 300 måler 160 gange 260 gange 185 millimeter og vejer knap 4,5 kilo. Nyheden skal koste 3.699 kroner pr. styk fra den 28. marts….

De små Era 100 højttalere kan også bruges som bag-højttalere i hjemme-biografen. (Foto: Sonos)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kunstig intelligens bliver business