Lad din elcykel op på kun 15 minutter

Pro-Ject bliver mere automatisk

(Foto: Pro-Ject Audio)

Efter mere end 30 års stædige fastholden på, at grammofoner skal betjenes manuelt, skiftede det østrigske Hi-Fi mærke Pro-Ject sidste år mening og præsenterede sin første automatiske pladespiller.

Den var et eksperiment, men er endt med at blive så stor en succes, at Pro-Ject nu står klar med en mere avanceret storebror – Automat A2.

Den mest åbenlyse forskel på A1 og A2 er, at sidstnævnte har fået en meget tykkere kasse – plint i fagsprog.

Det skal se bedre ud, samtidig med at Pro-Ject har kunnet indbygge et meget tungere og hånd-lakeret chassis af MDF-træ. Kort sagt – A2 får mere vægt for deres kroner.

(Foto: Pro-Ject Audio)

Den nye Pro-Ject Automat A2 vejer derfor solide 7,3 kilo, som er med til at reducere uønskede resonanser og koble pladespilleren fra eksterne og fysiske påvirkninger.

Udefra kommende vibrationer skal således være holdt borte ved hjælp af et separat og flydende sub-chassis til tonearmen med pick-up nål, pladetallerken og motor.

”Automat-gearet” til pladespillerens betjening er anbragt på en topplade af tykt aluminium. Endelig står Pro-Ject Automat A2 på fire silikone-dæmpede alu-fødder.

Pro-Ject brugeren kan vælge imellem, om grammofonen skal afspille vinylskiver på 7 eller 12 tommer – singles og LP’er. Desuden kan han eller hun indstille nåletrykket. Resten sørger Automat A2 for.

(Foto: Pro-Ject Audio)

Den “lige” tonearm er på 8,3 tommer og fremstillet i sort aluminium. Den bærer på et anti-magnetisk hovede, hvor der sidder en dansk Ortofon 2M Red moving magnet monteret som standard.

Den nye grammofon kan rotere med både 33, 45 og 78 omdrejninger i minuttet. Man kan altså også afspille sine bedste- og oldeforældres gamle lakplader.

Pladestørrelsen vælges til venstre på toppladen, hvorefter Automat A2 kører tonearm og pickup hen i den rigtige position, hvor nålen sænkes blidt ned i pladerillen. Tilsvarende løftes nålen, når skiven er kørt færdig.

Pro-Jects nye Automat A2 ventes at komme på markedet meget snart. Prisen bliver 1.199 euro eller ca. 9.000 danske kroner. Med i prisen følger et støvlåg og Pro-Jects eget Connect elkabel af meget høj kvalitet….

Den nye pladespiller kommer med en dansk-bygget Ortofon 2M Red pickup monteret. (Foto: Pro-Ject Audio)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad din elcykel op på kun 15 minutter