Pong bliver 50 år

Musikken helt i hvidt

(Foto: Pro-Ject)

I Danmark har vi ikke haft rigtig hvid jul siden 1995, så for de fleste danskere er hvidt dækkede haver, tage og landskaber kun noget, man ser på fotos og tv fra udlandet.

Østrigske Pro-Ject er Europas største pladespiller fabrikant og vil nu gerne sprede julestemning langt væk fra Alperne med sin nyeste model.

Den er nemlig lakeret snehvidt fra ende til anden. Det er noget, man ser meget sjældent i musik sammenhæng, selvom i hvert faldt hvide højttalere ikke er specielt sjældne.

(Foto: Pro-Ject)

I anledning af sit 30-års jubilæum lancerede Pro-Ject i foråret den særlige Debut PRO pladespiller, der skulle give et større publikum adgang til ægte Hi-Fi kvalitet, uden at det koster en formue.

For at afslutte året med manér sælger Pro-Ject så Debut PRO i et helt hvid udgave i et begrænset antal. Den kommer på markedet i begyndelsen af december og koster fra 799 euro eller ca. 6.000    kroner.

Man må sige, at østrigerne er gået konsekvent til værks. Det er nemlig ikke kun kabinettet, der er lakeret i hvidt, men også pladetallerken, knapper og tonearm.

(Foto: Pro-Ject)

Selv pick-uppen har Pro-Ject fået danske Ortofon til at skifte farve på. Ortofons velkendte 2M Red moving magnet pick-up optræder her i snehvidt.

Den hvide tonearme er en ny type i aluminium og er 8,6 tommer langt. Den sidder på et chassis i MDF-træ, der er håndlakeret i hvidt. Motoren er elektronisk styret og remdrevet.

Som standard kan den hvide grammofon rotere med 33 og 45 omdrejninger i minuttet. Via en medfølgende adapter kan man også afspille gamle lakplader på 78.

(Foto: Pro-Ject)

 

Pro-Ject leverer sine Debut PRO pladespillere komplet med støvlåg, phono-kabel og pick-up præ-monteret, så køberen kan gå i gang efter få minutter.

Pro-Jects pladespillere sælges gennem en række danske Hi-Fi forhandlere. Den nye Debut PRO All-White har jeg dog ikke set annonceret på danske hjemmesider endnu, men vi har jo ikke december endni.

Gad vide, om ”White Christmas” lyder bedre, når den spilles på denne nye grammofon….

(Foto: Pro-Ject)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pong bliver 50 år