Nu kommer BYD fra Kina

Pladespiller med det hele

(Foto: Andover Audio)

I rigtigt gamle dage var det ikke usædvanligt at samle hele sin lydoplevelse i én maskine. Grammofonen indeholdt både forstærker og højttalere.

I 1970’erne kom så trenden mod at vise sit stereo-anlæg frem – prale med sin Hi-Fi stak med separat forstærker, tuner, kassettebåndoptager og equalizer stablet oven på hinanden.

De separate Hi-Fi enheder har overlevet siden, selvom det er blevet mere almindeligt med kombi-apparater.

I tider med streaming klarer mange sig sågar med en smartphone plus tilhørende øretelefoner og eventuelt et par små Bluetooth højttalere.

Vinylpladernes comeback har dog ændret noget på denne trend. Pludselig er det in at have en rigtig pladespiller med diamant-nål og fysiske LP’er. De har mere stil end bare at hente musikken ”usynligt” ned fra internet.

Den nye alt-i-én pladespiller kommer som standard med en dansk Ortofon pickup. (Foto: Andover Audio)

Pladespillere har imidlertid det problem, at de fylder meget i landskabet. Desuden kræver de normalt, at man i hvert fald har en separat Hi-Fi forstærker eller receiver plus mindst to tilknyttede højttaler-bokse.

Amerikanske Andover Audio forsøger at skære ned på pladskravene med sin nye One E grammofon. Den indeholder nemlig også Hi-Fi forstærker og højttalere i samme enhed.

Andover præsenterede sit koncept første gang i 2019. Efterfølgeren Andover One E er mere komplet uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Kernen i det nye sammenbyggede Hi-Fi system er en bæltedrevet grammofon med pladetallerken af stål og en tonearm af aluminium.

Som standard kommer pladespilleren med en OM-5e pickup fra danske Ortofon. Tonearm og nål er udbalanceret fra fabrikken, så en Andover One D køber straks kan begynde at spille musik, når systemet er pakket ud.

Længere nede i ”kassen” sidder en digital stereo-forstærker på 150 watt og hele fire højttaler-enheder. To til bas og mellemtone plus to til diskanten.

Andover One E er noget mere buttet end en normal pladespiller. Det skyldes, at der også sidder en 150 watts forstærker og fire højttalere i samme kasse. (Foto: Andover Audio

Den slags bestykning ville normalt kræve meget mere plads, end en nogenlunde kompakt pladespiller kan tilbyde. Desuden kan vibrationer fra de dybe toner hurtigt få diamant-nålen til at hoppe i pladerille.

Den begrænsede plads løser Andover ved at indbygge en digital signal processor (DSP), der kan gøre lyden større og mere voluminøs.

Det fysiske problem med vibrationer overlader Andover til et helt nyt Isogroove system, der lader en computer kompensere for uønskede resonanser og udelukke risikoen for akustisk feedback – de velkendte hyl, når man spiller højt.

Det kompakte musik-system kommer med Wi-Fi, Bluetooth, en USB-port, analoge og optiske indgange samt udgange til både eksterne Hi-Fi forstærkere og en subwoofer.

Dertil kommer, at Andover skam også har tænkt på streaming publikummet. Pladespilleren kommer således med Andovers egen Songbird music streamer integreret.

Det ganske spændende One E system kommer til salg i november til priser fra 1.499 dollars eller ca.  11.700 kroner. Dyrt – måske, men husk du får både pladespiller, forstærker og højttalere med i pakken….

Betjeningsfeltet på forsiden af pladespilleren. (Foto: Andover Audio)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer BYD fra Kina