Ny dansk it-gigant er født

Svensk mikrofon for kendere

(Foto: Teenage Engineering)

Det svenske firma Teenager Engineering er kendt for sine farverige lydmaskiner og den kollektion af højttalere, lamper og mixerpulte, som blev præsenteret hos IKEA for nogle år siden.

Det enkle og nordiske design går igen i Teenage Engineerings første mikrofon. Den kan godt minde om Brauns legendariske T3 radio eller den klassiske Apple iPod musik-afspiller.

Den nye CM-15 ser dog heldigvis ikke kun godt ud. Indendørs har den også audio-relaterede kvaliteter:

(Foto: Teenage Engineering)

Det er først og fremmest en enorm kondensator mikrofon på en hel tomme. Den har så en forforstærker i Hi-Fi kvalitet til at trække lyden op i et højere niveau.

Mikrofonen har en super-nyre karakteristisk – cardioid i teknisk sprog. Det har bl.a. den fordel, at lydsignaler, som opfanges på fronten, kan isoleres fra toner, der kommer fra siden eller bagfra.

Kommunikation med omverdenen foregår via et XLR stik led 48 volt Phantom, en USB-C forbindelse og en 3,5 mm udgang med eget batteri.

Svenskerne ser naturligvis helst, at mikrofon køberne også interesserer sig for firmaets mini-mixer og synthesizer. (Foto: Teenage Engineering)

 

CM-15 skal være lige så enkel at betjene som det ydre design. Der er to kontrolknapper og tre stik. Mere kræves ikke for at optage alt fra trommesæt i et lydstudie til talestemmer eller avancerede voice-overs.

Betjeningen foregår via en knap på siden til tænd/sluk og en knap på bagsiden til at bestemme graden af lydforstærkning.

Sæt knappen til Zero, når man vil optage stærke lyde. Er det svage toner, brug position II. Den giver også en blødere lyd.

(Foto: Teenage Engineering)

Alt i alt betyder det, at den nye mikrofon kan bruges med det meste grej på markedet, selvom Teenage Engineering naturligvis gerne vil sælge sin TX-6 håndholdte mizer og OP-1 synthesizer sammen med den.

CM-15 er lille nok, så den kan glide i en lomme eller finde plads i taske. Desværre er den med 1.199 dollars eller ca. 8.300 kroner ret så dyr.

Meget dyrere end de fleste andre gode kondensator mikrofoner på markedet. Så hjælper det ikke meget, at man får en tripod stander og en kickstand med i prisen….

Tripodden følger med i den høje pris. (Foto: Teenage Engineering)

Det samme gør denne stander. (Foto: Teenage Engineering)

(Foto: Teenage Engineering)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny dansk it-gigant er født