Mange flere betaler med mobiltelefonen

Qualcomm har 4. generation superchip

(Foto: Qualcomm)

Det er kun få måneder siden, at Android-folket skulle vænne sig til det nye navn på processoren i deres netop indkøbte topmobil – nemlig Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

Den motor sidder i de fleste dyre nye telefoner fra bl.a. OnePlus, Samsung, Xiaomi, Motorola, Asus plus en række andre mobil-mærker, som vi ikke ser så ofte i Danmark.

I mellemtiden har Qualcomm allerede udsendt en op-peppet version af denne processor. Et lille ”s” i enden markerer en lidt hurtigere version til f.eks. videospil.

Nu er tiden imidlertid oprunden til, at de første informationer om den næste større opgradering siver ud. Det er om Snapdragon 8 Gen 4, der får official premiere til oktober.

De aller-første smartphones, der får den nye superchip ombord, bliver Xiaomis kommende model 15 og 15 Pro.

Xiaomis kommende Xiaomi 15 og 15 Pro bliver de første smartphones med Qualcomms nye superprocessor ombord. (Foto: Xiaomi)

Kort efter følger OnePlus 13 og iQOO 13. Sidstnævnte er en decideret gamer-telefon, som bygges af et søsterselskab til OnePlus.

Disse mobil-mærker er også traditionelt først i rækken til at få den seneste nye Snapdragon teknologi ombord. Det samme skete sidste efterår. Samsung følger så efter kort ind i det nye år.

Disse informationer er fra sociale medier i Kina. Derfor kan der godt ske ændringer i forhold til telefoners lancerings-dato i Europa.

For eksempel fik vi aldrig en Xiaomi 14 Pro at se på vores breddegrader. Den blev kun solgt på det kinesiske marked.

Af tekniske specifikationer på Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 er foreløbigt disse detaljer sluppet ud:

  • Processoren får otte kerner. To high-performance på basis af Cortex X5 arkitektur og 4.000 MHz clock-frekvens samt seks Cortex A730 kerner med en hastighed på 2.800 MHz.
  • Chippen fremstilles efter den nyeste tre nonometer (nm) proces, der skulle sikre øget hastighed og lavere strømforbrug end den nuværende generation processorer.
  • Den nye Snapdragon ventes at rumme den seneste nye FastConnect 7900 teknologi med UWB – Ultra Wide Band….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mange flere betaler med mobiltelefonen