Gode mobiler til små tegnebøger

Mange flere betaler med mobiltelefonen

(Foto: Andrea Piacquadio / Pexels)

Skandinavien er et af de områder i verden, hvor vi har taget mobil betaling og digitale wallets til os.

19 procent af alle forbrugere i Norden har brugt mobilen til at betale med i det seneste år. Mobilen er dermed den næstmest udbredte betalingsform heroppe i nord.

Det viser en ny ”Digital Payments – A Wave of Innovation in the Nordics”, som Visa Consulting & Analytics har udgivet.

Her forventer man, at mobil-anvendelsen vil stige kraftigt med 45 procent i de kommende år. Fra 31 milliarder dollars i digitale betalinger i 2022 til 45 milliarder i 2026.

”Danmark er et marked med teknologiske forbrugere, og danskerne har stor tillid til digitale betalinger,” konstaterer Bente Josefsen. Hun er country manager hos Visa for Danmark, Norge og Island.

I Danmark er det især kort-betalinger og de såkaldte xPay-løsninger, der boomer. De viser begge vejen hen i mod et kontantløst samfund, som mange af os allerede i dag mærker i dagligdagen.

Betalinger uden brug af et fysisk kort er således vokset med 37 procent i det seneste år, og denne udvikling ser ud til at stige støt.

Danskerne er vilde med mobilbetaling. (Foto: Visa)

Fra januar 2021 til maj 2023 øgedes andelen af xPay transaktioner i butikkernes fysiske betalings-terminaler med hele 205 procent i Norden. I dag foretages mere end 1 af 4 fysiske køb ved hjælp af sådan en ”digital wallet.”

I den forbindelse er såkaldte ”tokens” et vigtigt element i at gøre den kontantløse betaling både hurtig, bekvem og sikker.

Tokens, som Visa er en af pionererne i, erstatter følsomme betalings-oplysninger som kortnumre og udløbs-datoer med en unik digital identifikation. Den kaldes en token eller en nøgle.

Tokenet gør det muligt at behandle betalings-transaktionen uden at afsløre de faktiske kort-oplysninger. På den måde bliver det meget sværere for svindlere at få adgang eller misbruge dem.

Hos Visa alene foregår i dag hver tredje betaling uden fysisk betalingskort med tokens. På verdensplan har Visa seks milliarder ”tokeniserede” legitimations-informationer.

Tokens gør det samtidig muligt at integrere biometrisk verificering som f.eks. finger-aftryk og ansigts-genkendelse i købsprocessen. Det giver et ekstra lag af sikkerhed.

Visa nye rapport afslører i øvrigt også, at 96 procent af de nordiske forbrugere foretog et online-køb mindst én gang om måneden i 2023. Det er 15 procent flere end i 2021.

25 procent af forbrugerne vil gerne have eventuelle rabatter og loyalitets-point ved online køb anbragt direkte i deres digitale wallets….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode mobiler til små tegnebøger