Danskerne kan godt lide det lunt

Elbiler skal skam også på værksted

(Foto: AutoPartner)

Oven på et rekord-højt elbil-salg i 2023 viser en ny undersøgelse fra Bilbasen, at 70 procent af de danskere, der vil købe ny bil i løbet af 2024, vil vælge en elbil.

Dermed bryder danskerne med den seneste trend i mange lande, der peger i retning af hybride personbil fremfor dem, som udelukkende kører på strøm.

Samtidig vil der også være en større andel af danske bilister, som tror, at de slipper for en masse besvær med service-eftersyn. Elbiler går jo aldrig i stykker.

Det er en misforståelse, som får alarm-klokkerne til at ringe hos den landsdækkende værkstedskæde AutoPartner.

Her oplever man nemlig, at mange nybagte elbil-ejere vælger regelmæssig service fra. Det går slet ikke under danske klima-forhold:

”Folk ser anderledes på en elbil – som en computer på hjul. Mange tror, at den aldrig skal vedligeholdes,” fortæller Jesper Valentin Lund. Han er konceptchef hos AutoPartner.

”Mange elbiler gør først selv opmærksom på efter 24 måneder, at de skal serviceres. Har man kørt rundt i sin elbil i to år med bl.a. vintervejr og vejsalt, vil heller ingen elbil have det godt,” fortsætter han.

Han tilføjer, at moderne elbiler ofte vejer over to tons. Hvis deres bremser svigter på grund af manglende service, kan det hurtigt blive farligt.

Bilbasens undersøgelse afslører også, at batteriet er den vigtigste detalje for nye elbil-ejere. Hvor langt kan den køre på en opfyldning.

Ikke særligt mange danskere er til gengæld klar over, at der er mindst otte års fabriks-garanti på batterier, hvis de er blevet serviceret efter forskrifterne.

84 procent af danskerne i Bilbasens analyse tror også, at elbiler er billigst at eje på sigt. For at det holder stik, kræves dog, at de bliver regelmæssigt serviceret….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danskerne kan godt lide det lunt