Sådan bliver din mobil rigtig god til spil

Danskerne kan godt lide det lunt

(Foto: Tado)

Svenskerne og danskerne er de to folkefærd i Europa, der elsker at have det varmest indendørs i vinter-halvåret.

Hos de kuldeskære danskere, som vi bestemt også finde i disse kolde aprildage, ligger indendørs-temperaturen nemlig på i gennemsnit 20 grader celsius i stuen.

Til sammenligning nøjes briterne med sølle 16,6 grader, mens hollænderne klarer sig med 16,9 grader. De har nok lidt ekstra tøj på indendørs eller overlever på varm te og kaffe.

Det viser en ny analyse, som tyske tado° har foretaget i 650.000 europæiske hjem. Tado° er specialist i intelligente termostater.

(Foto: Tado)

Christian Deilmann, der er medstifter af tado°, fortæller, at vi har haft to år med meget høje energi-priser.

 

Skruer en tado° kunde sin rum-temperatur ned med blot en enkelt grad om året, ville han eller kun have sparet 650 kroner om året.

Tado°’s smarte termostater og software tilbyder bl.a. features som «geo-fencing», der automatisk slukker for varmen, når ingen er hjemme.

Andre gode funktioner er f.eks. ”Open Window Detection”, ”Weather Adaption” og “Smart Schedules”, der alle sørger for, at energi-forbruget i hjemme aldrig går til spilde.

Temperatur målingerne er foretaget i januar 2024. (Foto: Tado)

Tado°’s termostater skal være nemme at installere. Det tager mindre end 30 minutter, og man bliver guided trin for trin.

Termostaterne kan fungere både trådløst og med kabler. De skal kunne monteres i over 95 procent af alle boliger i Europa.

Desuden kan enhver radiator med en eksisterende termostatisk radiator-ventil kan nemt opgraderes til en smart og energi-besparende fra Tado°.

Til sidst har Tado° en række gode råd til at spare på energi-udgifterne i sit hjem:

  • Vælg den rigtige temperatur: Rumtemperaturen skal holdes på et passende niveau i de forskellige opholdsrum. De anbefalede temperaturer er 18 til 21 grader Celsius i stuer og soveværelser og omkring 22 grader på badeværelset. Temperaturerne kan sænkes om natten, eller når ingen er hjemme.
  • Programmerbare termostater er hurtigt investeringen værd, fordi de automatisk kan regulere varmen efter en fastlagt tidsplan. Tado°’s enheder giver ekstra besparelser ved at skrue ned for varmen, når du forlader dit hjem. Systemet kan også slukke for varmen, hvis dt registrerer, at et vindue er blevet åbnet.
  • Vinduestætning: For at undgå energitab bør tætningen af døre og vinduer kontrolleres for sprækker og derefter repareres om nødvendigt.
  • Termisk isolering: Når tag, vægge og vinduer er godt isolerede, minimeres varmetabet. Varmen kan ikke slippe ud og kold luft kan ikke trænge ind.
  • Korrekt ventilation: Det anbefales at lufte regelmæssigt ud, men gør det kort og effektivt. Det vil sige, at det er bedre at åbne vinduerne på vid gab i et par end at lade dem at lade dem stå på klem i længere tid.
  • Luk døre: Ikke alle rum i en bolig bliver opvarmet lige meget. For at spare på varme-udgifterne giver det derfor mening at lukke dørene. Ellers trækker den kolde luft fra de køligere rumned i de varmere.
  • Udluft radiatorerne regelmæssigt: Luft i radiatorerne kan hindre varme-overførslen….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan bliver din mobil rigtig god til spil