Det kreative køkken med Samsung

Du kan spare med smarte pærer

(Foto: Philips Hue)

Alle danskere forsøger i øjeblikket at spare på både varmen og deres strømforbrug for at imødegå de senere måneders voldsomme prisstigninger.

Belysning står for ni procent af en gennemsnitlig husholdnings elforbrug, så derfor er der penge at hente her. Ikke kun ved at slukke lyset, men også i valget af elpærer.

Det gælder bestemt også de såkaldte smarte pærer, der kan fjernstyres via mobiltelefon og ændre stemningen i et lokale ved hjælp af farver og lysstyrke.

Alene overgangen fra ældre og konventionelle lamper til smart LED-belysning kan spare op til 85 procent strøm.

At dæmpe belysningen, dæmper også strømforbruget.(Illustration: Philips Hue)

 

 

Men der er flere penge at hente, fortæller Signify, der distribuerer de populære Philips Hue elpærer på det danske marked.

Automatiseringer og sensorer kan hjælpe med kun at lyse områder af hjemmet op, når der er behov for det.

Samtidig kan man med fordel vælge indstillinger på Philips Hue, der øger energi-besparelsen. Det er f.eks. ved at bruge scener, lysdæmpning eller farvet lys:

De forskellige Philips Hue scener er gode til at skabe en særlig stemning i et rum eller en zone, men de er også energi-besparende.

Hvis man kan lide at sidde i farvet belysning, er der mange penge at spare på elregningen. (Illustration: Philips Hue)

Hues fem mest populære lysscener – Ssolnedgang på savannen, tropisk tusmørke, arktisk nordlys, blomsterflor og Soho  skal således reducere en pæres energi-forbrug med over 70 procent.

For eksempel kan man nedsætte den mængde strøm, en pære bruger, med 82 procent ved at vælge scenen Tropisk tusmørke.

De mest energi-besparende scener er imidlertid Galaxy, Blodmåne og Begyndelser, som hver især skærer 88 procent af energi-forbruget. Scenerne Tokyo og Motown kommer lige efter med 87 procent – fortæller Philips.

At dæmpe lyset med Philips Hue lyspærer er også en god måde at skabe en hyggelig stemning på og samtidig spare på elregningen.

Strømbesparelsen er betydelig ved at vælge Scener i Philips Hue. (Illustration: Philips Hue)

 

Ved at dæmpe pæren til 70 procent af dens maksimale lysstyrke, falder dens strømforbrug med 51 procent.

Dæmper man lyset endnu mere til f.eks. 50 procent niveau, resulterer det i 75 procent lavere forbrug. Rænt

Det er en kendsgerning, at hvidt lys bruger mere strøm end farvet – og alligevel har de fleste danskere hvide elpærer siddende i deres lamper.

Den mest energi-besparende farve er blå. Den bruger op til 79 procent mindre strøm end hvidt lys, men kræver altså også tilvænning hos brugerne.

Rødt lys har et 72 procent lavere forbrug end hvidt. Grønt eller magenta sparer 68 og 61 procent, mens cyan og gul reducerer strømforbruget med henholdsvis 59 og 54 procent….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det kreative køkken med Samsung