Unisex er den store modetrend

iPhone 15 kan blive 2.000 kroner dyrere

(Foto: Gizchina / Weibo)

I den forløbne uge lancerede Apple en hel række lækkerier i forbindelse med sin årlige WWDC udvikler-konference.

Først og fremmest de længe ventede Vision Pro briller til Augmented og Virtual Reality og måske mere relevant for det store publikum – den første MacBook Air med pæn stor 15,3 tommers skærm.

Med WWDC 2023 en smule på afstand vender interessen sig nu mod næste generation iPhones, der traditionen tro får premiere til september.

Denne gang er det dog ikke de nye features i iPhone 15, som vil vække størst opmærksomhed. Snarere priserne, der vil være de største siden 2017.

De største prisstigninger kommer nok på Apples nye iPhone Pro modeller. (Foto: Weibo)

Ifølge den kendte Apple-analytiker Dan Ives overvejer Apple at hæve prisen på iPhone 15 med op til 200 dollars.

Hvis det holder stik, vil en standard iPhone 15 model stige fra i dag 8.300 kroner til formentlig 9.300. Den mest avancerede iPhone 15 Pro Max kan så ende på 13.500 kroner. Den koster i dag fra 11.500 kroner.

Dan Ives plejer at være dygtig til at forudse Apples skaktræk. Til dagligt er han analytiker på Wall Street i New York og har derfor tjek på både nye modeller og økonomien hos Apple.

Ives havde fuldstændig ret, da han for et år siden spåede, at de internationale priser på de fire iPhone 14 udgaver vil få et prishop på mellem 80 og 172 dollars.

iPhone 15 Pro Max ventes at bruge samme kameraer som på den nuværende 14 Pro Max. Nyt skal bl.a. være en trådløs opladning på 15 watt. (Foto: Gizmochina / Weibo)

I år forudser han, at Apple vil give iPhone 15 et ekstra nøk opefter. Denne gang ikke kun på de internationale markeder som f.eks. i Danmark, men også på Apples hjemmebane i USA. Her har Apple ikke øget priserne nævneværdigt i snart seks år.

Til den amerikanske nyhedstjeneste CNBC siger analytikeren, at de stærkeste prisstigninger vil ske på de to iPhone 15 Pro modeller. De to billigere iPhone 15 og iPhone 15 Plus vil blive knap så hårdt ramt.

Medmindre forbrugerne reagerer negativt og stopper med at købe nye iPhones – hvad Dan Ives ikke tror vil ske – vil prisstigningerne også skæppe voldsomt i Apples i forvejen velspækkede pengekasse.

Ikke kun vil højere priser betyde øgede indtægter. Ives mener også, at Apples børsværdi vil blive øget fra i øjeblikket 2,85 billion dollars til mellem 3,5 og 4.0 billion i de næste 12 til 24 måneder….

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Unisex er den store modetrend