Så småt har du ikke spillet før

EU’s USB-C deadline om et år

(Foto: Marcus Urbenz / Unsplash)

Det har længe været en kendsgerning, at alle bærbare gadgets, mobiltelefoner, tablets og laptops skal forsynes med USB-C stik for at få lov til at blive solgt i EU.

Indtil nu har EU dog ikke sat en absolut deadline for, at det skal ske. Den kom omsider i går: Alle apparater skal have USB-C stik senest den 28. december 2024.

De største problemer volder den nye deadline hos Apple, der hidtil har kørt med sin egen Lightning standard for stik og kabler.

Med udsigten til at blive bandlyst i alle EU-lande er Apple stille og roligr begyndt at udskifte stikkene i sine apparater. Først kom et par MacBook modeller og senere også de nye iPads.

Til gengæld har Appleudskudt ombygningen af sine absolutte bestsellere – iPhone telefonerne.

Apple havde nok håbet på at kunne vente et par år med overgangen til USB-C – f.eks. indtil iPhone 16 eller 17 stod klar.

Apples næste toptelefon får ikke kun USB-C stik. Den skifter også navn fra Pro Max til iPhone 15 Ultra. (Foto: Gizchina / Weibo)

Med den nye deadline skal Apple skynde sig. Den kræver nemlig, at allerede næste generation iPhone 15 får USB-C stik. Den lanceres i september næste år.

Medmindre altså batteriet i iPhone 15 udelukkende kan oplades trådløst. Så har EU kun USB-C krav til oplader-enheden.

De enkelte EU-lande inklusive Danmark har også fået en deadline. De skal godkende de nye USB-C regler lokalt senest den 28. december i år og skal have dem på plads senest et år efter.

Laptop fabrikanter har i øvrigt en længere deadline end smartphone mærkerne. Laptops skal have USB-C senest i april 2026.

EU’s intentioner med USB-C krav er, at alle små bærbare enheder skal kunne bruge samme oplader-blok på kryds og tværs af mærker og modeller.

På den måde håber EU, at folk vil beholde deres ladeblokke i længere tid end i dag. I øjeblikket smider mange deres opladere væk, så snart de køber ny mobil, tablet eller laptop.

Mere underligt er det, at EU også vil fastsætte den hastighed, som apparaterne kan lades op med. Alle fremtidige laderblokke skal kunne fyldes op lige hurtigt….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så småt har du ikke spillet før