LinkedIn hjælper med kunstig intelligens

Apple må ikke snyde med USB

(Foto: Gizchina / Weibo)

Når Apple lancerer sin 15. generation af iPhone til september, vil de nye mobiler højst sandsynligt komme med USB-C stik som erstatning for Apples egne Lightning forbindelser.

Rygter vil vide, at Apple ikke indfører USB-C af fri vilje. Derfor skal Apple ville indbygge i fiks-fakserier i iPhone 15, så kun originale USB ladeblokke og USB kabler fungerer optimalt.

EU rykker derfor ud med en direkte advarsel: Hvis ikke Apples USB-C stik følger standarden 100 procent, vil EU udstede et forbud mod at sælge nye iPhones i Europa.

EU indførte den nye fælles USB-C standard i slutningen af sidste år. Den foreskriver, at alle små elektroniske apparater skal bruge samme ladestik fra 2024.

EU Kommissær Thierry Breton har sendt en skarp advarsel til Apple om, at salget af nye iPhones vil blive forbudt i Europa, hvis ikke Apple overholder de fælles standarder for USB-stik 100 procent. (Foto: EU-Parlamentet / Wikimedia)

Det gælder både smartphones, tablets, laptops, trådløse øretelefoner og smartwatches, men også f.eks. hårtørrere, vækkeure og powerbanks.

Med den fælles standard vil EU gennemføre, at de samme ladeblokke kan bruges på kryds og tværs af alle fabrikanter og modeller.

Formålet er at mindske antallet af kasserede opladere og mobiltelefoner. De ender ofte som elektronisk skrot på lossepladser, fordi deres ladestik ikke passer til hinanden.

Alle større fabrikanter af Android telefoner er for længst gået over til USB-C, mens Apple har slået sig i tøjret.

Spørgsmålet er, om den kommende iPhone 15 indeholder 100 procent kompatibel USB-C ejer. Faktum skulle dog være, at kun de nye iPhone 15 Pro modeller får det hurtigste Wi-Fi 6E. De almindelige iPhone 15 må nøjes med det lidt sløvere Wi-Fi 6. (Foto: Weibo)

Apple er nemlig ikke interesseret i, at fremmed udstyr som f.eks. ladeblokke kan sluttes til iPhones. På den måde bliver der åbnet op til Apples lukkede verden.

Apple er dog for længst begyndt at forsyne sine apparater med USB-C stik. De fleste MacBooks har det, også de nyere iPads og Apple TV bokse, men Apple mangler fortsat sin vigtigste bestseller – iPhone.

Apple ventes at introducere iPhone 15 med USB-C stik, men det sker ikke uden, at Apple lægger forhindringer i vejen.

Længe har der gået rygter om, at Apple vil indrette sine nye iPhones, så de kun kan opnå maksimal hastighed via USB-C, hvis det er originale Apple ladeblokke og kabler, der bruges.

På den måde vil Apple udelukke fremmede opladere. Via software i telefonens stik kan en iPhone straks afgøre, om det er ”ægte” eller Apple-godkendte ladeblok og kabler, som anvendes.

Det er disse stik, ladebokse og kabler, som hele diskussionen mellem EU og Apple drejer sig om. (Foto: Ready Made / Pexels)

 

Alene med Apples eget USB-C grej skal købere kunne få hurtig opladning af iPhones batterier. Det samme gælder en høj hastighed på overførsel af data via kabel. Ikke-Apple-udstyr til USB-C vil fungere, men bare ikke så godt og effektivt.

Den slags julelege vil EU naturligvis ikke acceptere. Her har kommissæren for det indre marked – Thierry Breton nu udsendt en skarp advarsel til Apple.

Hvis de nye USB-C stik på iPhones ikke er 100 procent kompatible med andre mærker, risikerer Apple at rende ind i et forbud mod salg af nye telefoner i Europa.

EU gider tydeligvis ikke længere høre på flere undskyldninger fra Apple og den hærskare af advokater og spindoktorer, som Apple har sendt til kamp mod de europæiske bureaukrater.

Ifølge den store tyske avis “Die Zeit” har Breton sendt et anbefalet brev til Apples topledelse i Silicon Valley. Indholdet skal ikke være til at misforstå:

(Foto: Gizchina / Weibo)

”Elektroniske enheder, der ikke lever fuldt ud op til kravene til en fælles lade-standard, vil ikke blive godkendt til salg i EU-landene.”

En helt anden sag er, at Apple principielt kan trække sagen i langdrag for at irritere EU:

Ifølge de USB-C regler, som EU vedtog i slutningen af 2022, skal alle EU-lande have indført den nye standard med udgangen af 2023.

Fabrikanter har til gengæld et år længere til at følge trop – nemlig senest den 28. december 2024.

Derfor kan det faktisk ske, at Apple venter med at indbygge USB-C i sine mobiler, indtil iPhone 16 kommer i september næste år….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LinkedIn hjælper med kunstig intelligens