Putin vil forbyde iPhones

Stor stigning i elcykel tyverier

(Foto: Urtopia)

Danskerne har taget elcyklen til sig i en sådan grad, at den to-hjulede med batteri og hjælpe-motor snart kan overhale den klassiske jernhest i popularitet.

En ny undersøgelse fra Det Nationale Videncenter for Cykelfremme under Vejdirektoratet afslører, at 14,4 procent af danskerne har benyttet en elcykel i løbet af det seneste år.

Samtidig svarer over halvdelen af de adspurgte i rundspørgen, at de kunne tænke sig at købe en elcykel. Også, selvom den typisk er meget dyrere end en cykel til rugbrøds-motor.

Pas godt på din elcykel, så den ikke bliver stjålet. (Foto: GF Forsikring)

Sikkert overraskende for mange viser den nye rapport også, at elcykler slet ikke er et hovedstads-fænomen. De fleste danske cyklist-fotos i udenlandske medier stammer ellers fra København.

Faktum er imidlertid, at elcykler er endnu mere udbredte i provinsen. Sikkert fordi afstandene er større end i hovedstaden, og man derfor kan have god brug for lidt assistance fra en elmotor.

Elcyklens popularitet har dog også sin bagside. Cykeltyve har fået stor interesse i at stjæle denne type cykel, fordi den er let at sælge videre brugt via internet til gode priser.

Elcyklen er i dag det fjerde-mest anvendte trafikmiddel i Danmark. (Foto: Vejdirektoratet)

Hos GF Forsikring kan man godt mærke en kraftig stigning i anmeldelser af stjålne elcykler. Forsikringsselskabet opfordrer direkte ejere af elcykler til at være ekstra forsigtige.

”Elcyklerne er guf for tyvene, fordi de er lette at afsætte igen. Med en lille indsats kan man dog gøre meget for at undgå at få sin elcykel stjålet,” konstaterer Per Haulund. Han er skadedirektør i GF Forsikring.

Det medlems-ejede forsikringsselskab har derfor samlet fem gode råd, som alle elcyklister bør følge, hvis de ikke vil miste deres dyrt indkøbte investering:

  • Tag batteriet med, når cyklen parkeres. Mange cykeltyve nøjes med bare at stjæle batteriet, fordi det nemt at sælge videre.
  • Sørg for at låse din elcykel fast. Hvis det er muligt, bør cyklen låses fast om f.eks. en lygtepæl eller et cykelstativ med en forsikringsgodkendt kædelås. Derhjemme skal cyklen også låses godt og helst sættes indendørs. Din private bopæl er desværre ikke et sikkert sted mod cykeltyve.
  • Installér en GPS-tracker et diskret sted på cyklen. Så kan du spore cyklen via din mobiltelefon, hvis den skulle blive stjålet – eller når du har glemt, hvor du stillede den sidst.
  • Tjek din forsikring. En elcykel er ofte langt dyrere end en almindelig rugbrøds-cykel. Derfor er det ikke sikkert, at den er dækket af din nuværende forsikring….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Putin vil forbyde iPhones