Mercedes får bedre Apple lyd

Danskere går igen i biffen

(Foto: Felipe Bustillo / Unsplash)

Efter to vanskelige år med Corona og tvungne lukninger er det igen begyndt at køre fint for danske biografer.

Alene i år ventes billetsalget at blive øget med 42 procent. Fremgangen fortsætter i 2023, hvor biograferne vil gå frem med mindst 27 år.

Tallene stammer fra den seneste nye medie- og underholdnings-rapport, som det store revisions- og rådgivnings-firma PwC netop har udgivet.

Med ca. 990 millioner kroner i omsætning i år er den danske biograf-branche næsen tilbage på niveauet før Corona. Dengang solgte bifferne for godt en milliard kroner.

På grund af færre Hollywood produktioner opnåede danske film sidste år en markedsandel på 40 procent i biograferne hertillands. (Foto: Stockpic / Pixabay)

”Danmark var et af de første lande i Europa til at ophæve alle Corona restriktioner i 2022. Det har været en god ting for biograferne. De vil sælge omkring 10 millioner billetter i år mod 13 mio. i 2019,” fortæller Leif Ulbæk Jensen. Han er partner i PwC og ekspert i medie- og underholdningsindustrien.

”Den øgede omsætning henter biograferne ind på højere billetpriser. De er i dag 20 procent dyrere i gennemsnit end inden Corona. Biografernes indtægter fra reklamer er stort set den samme,” fortsætter han.

Ifølge PwC rapporten har danske film gyldne tider. Godt hjulpet på vej af færre Hollywood produktioner end normalt opnåede danske film en markeds-andel på 40 procent i danske biografer sidste år.

PwC vurderer, at danske biografer vil mærke en positiv udvikling hele vejen frem til 2026. Den årlige vækst vil være ni procent. De samme gode takter viser Sverige og Norge.

Det er dog nok et spørgsmål, om biografernes optur virkeligt bliver så imponerende. PwC bygger sine tal på informationer fra, før inflation, energi-krise og penge-mangel ramte danskerne….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mercedes får bedre Apple lyd