Airbag til cyklister

Her er (næsten) alt om de nye Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 Ultra. (Foto; Weibo)

(Opdateret) Om 14 dage har Samsung officiel verdens-premiere på næste generation af sin dyreste familie af (konventionelle) smartphones.

Den 1. februar præsenterer Samsung tre modeller af sin nye Galaxy S23 telefon, der skal tage kampen op med først og fremmest Apple iPhone på det danske marked.

Her vil Galaxy S23 dog også møde modstand fra bl.a. de nye OnePlus 11 og Xiaomi 13 telefoner – og overraskende nok også konkurrence fra sig selv.

Hvis rygterne fra Kina taler sandt, vil Samsung nemlig også løfte sløret for sin nye Galaxy S22 FE om to uger.

Samsung Galaxy S23 Ultra. (Foto: Weibo)

FE – Fan Edition – telefonerne har Samsung normalt udsendt et halvt år efter lanceringen af S2x telefonerne. Typisk i efteråret, hvor de kunne holde salget oppe, når Apple sender deres nye iPhones på markedet i september.

FE-telefonerne er normalt lettere skrabede udgaver af de aktuelle Galaxy S-modeller, der sælges til en langt billigere pris.

Men lige tilbage til de tre nye Galaxy S23 modeller, som skal spille hovedrollerne ved Samsungs store lancerings-event om 16 dage.

De seneste billeder af Galaxy S23, der angiveligt er originale fra Samsung, afslører, at i hvert fald standard-modellen linger sin forgænger S22 til forveksling.

Her ses de fire farver, som Galaxy S23 og S23+ vil blive tilbudt i fra begyndelsen. (Foto: Samsung / Weibo)

Telefonerne sidder i et metal-chassis med et cover af glas. Front og bagside skal være helt flade på Galaxy S23 og S23+, mens displayet er buet på den dyre Ultra model.

Den eneste markante forskel i det ydre på S23 og S23+ er, at Samsung har droppet kamera-puklen. I stedet er huller til kameraerne skåret direkte ud i telefonens bagside. Præcist som i sidste års Galaxy S22 Ultra model.

Samsung Galaxy S23 skal fra begyndelsen sælges i kulørerne Mystic Lila, Cotton Flower, Botanic Green og Phantom Black. Sandsynligvis dukker flere farve-varianter op senere.

Standard-modellen kommer med en 6,1 tommers Super AMOLED skærm. Med 120 Hz billed-opdatering er den hurtig, og så skal displayet samtidig være lysstærkt med 1.750 nits.

Den nye Ultra model har lidt skarpere hjørner end sine små-søskende. (Foto: Gizchina / Weibo)

Batteriet er på ret beskedne 3.900 mAh, hvilket skal kunne give en hel dags brug uden opladning. Den kan så gennemføres med 25 watt. Ikke just imponerende.

Ligesom sine to større søskende er Galaxy S23 udstyret med en særligt tunet version af Qualcomms seneste nye Snapdragon 8 Gen 2 processor. Via såkaldt ”over-clocking” opnår Samsung en øget tophastighed på 3,36 GHz.

Sandsynligvis kommer alle tre Galaxy S23 også med en nyhed i form af satellit-kommunikation, som vi allerede kender det fra iPhone 14.

Denne feature er ikke særligt relevant i lille Danmark, hvor mobilnettene ligger tæt. Men tager man sejltur eller rejser f.eks. til Grønland, kan den være god at have.

Lægger Samsung en bombe hos sig selv ved at lancere en billig Galaxy S22 FE model sammen med de tre nye Galaxy S23 telefoner. (Foto: Gizchina / Weibo)

Til gengæld må standard modellen S23 undvære muligheden for at køre med fremtidens Wi-Fi 7 hastighed, som vi formentlig får at se i 2024, Den mulighed er forbeholdt Plus og Ultra modellerne.

Skærmen på S23 er som nævnt på 6,1 tommer og i Full HD+ kvalitet. Plus-modellen har samme display i 6,6 tommers format, mens Ultra kan prale med en stor skærm på 6,81 tommer og fornem Quad HD+ opløsning på 3.088 gange 1.440 punkter.

Ultra modellen kommer med fire kameraer, hvor hoved-objektivet er på hele 200 megapixel. Det assisteres af en super vidvinkel på 50 MP og hele to tele-linser. Begge er på 10 MP, men er med henholdsvis 10 gange og tre gange optisk zoom.

Ifølge de sociale medier i Kina vil Ultra tilbyde en ”night mode”, der virkelig er til noget i praksis. Med andre ord kunne S23 Ultra blive en ny konge til at tage billeder under dårlige lysforhold.

Samsung Galaxy S23 og S23+ har helt flade for- og bagsider. (Foto: Nieuwe Mobile)

Prismæssigt skal Galaxy S23 og S23+ holde det nuværende niveau fra S22 forgængerne. Til gengæld skal Ultra blive mellem 10 og 20 procent dyrere.

På det internationale marked skal Samsung Galaxy S23 med 8 GB RAM og 128 GB lager koste 799 dollars eller ca. 5.620 kroner. Forgængeren S22 er nu sat ned forud for lanceringen af S23, men kostede tidligere fra 6.695 kroner i Danmark.

De internationale priser vil altid være billigere i de danske, fordi de ikke indeholder EU’s import-told og den høje danske moms.

Den nye topmodel Galaxy S23 Ultra skal man angiveligt betale mellem 1.249 og 1.499 dollars for ude på verdensmarket, hvilket svarer til ca. 8.800  og 10.500 kroner. Galaxy S22 Ultra kostede fra 9.899 kroner og opefter.

Endelig skal Galaxy S22+ sælges for mellem 999 og 1.049 dollars eller ca.7.000 og 7.400 kroner.

Her ses den nye Ultras kamera setup med bl.a. to forskelle telelinser. Det store objektiv indeholder en billedsensor på 200 megapixel. (Foto: Weibo)

Til sidst så tilbage til artiklens indledning og nyheden om, at Samsung kunne finde på at lancere en Galaxy S22 FE model sammen med de tre nye S23 telefoner.

Muligvis kommer FE først en måned eller to senere, men helt sikkert her i første del af året. Her kan S22 FE let blive en trussel mod både Samsungs egen S23 serie og naturligvis rivalerne fra OnePlus, Motorola og Xiami.

Galaxy S22 FE skal være Samsungs nye udspil i den øvre mellemklasse, selvom den ydelsesmæssigt ligger tand højere. Hos Samsung skal den nye FE afløse de dyrere telefoner i Galaxy A-familien.

Det skal bl.a. ske med en Snapdragon 8 Gen. 1 processor ombord. Muligvis vil Samsung også sælge S22 FE med sin egen Exynos 2200 motor.

Den nye ”skrabede” topmodel skal komme med et 108 megapixel kamera, der kan optage 8K video med 24 billeder i sekundet. Det lyder slet ikke skrabet….

Her ses den nye Samsung Galaxy S23 fra siden. (Foto: WinFuture)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Airbag til cyklister