Disse spil snyder vi mest i

Galaxy S23 kommer i januar

(Foto: Samsung)

I Danmark storsælger Samsungs foldemobiler Galaxy Z Flip4 og Fold4, mens den sydkoreanske elektronik-gigant forbereder lancering af 23. generation af sin meget vigtige Galaxy S familie.

Hvis man kan stole på rygterne i de sædvanligvis vel-informerede sociale medier i Kina, vil det ske allerede i januar eller straks i begyndelsen af februar næste år. Det er nogle uger tidligere end normalt.

Til gengæld skal vi ikke forvente de helt store og nye ting fra Samsung. De tre Galaxy S23, S23 Plus og S23 Ultra bliver snarere en evolution end en revolution.

Den vigtigste nyhed bliver formentlig, at alle modeller af Galaxy S fremover vil blive udstyret med processorer fra amerikanske Qualcomm.

Alle Samsung Galaxy S telefoner får fremover Snapdragon processorer fra Qualcomm. I den kommende S23 bliver den helt nye Snapdragon 8 Gen. 2 chip. (Foto: Qualcomm)

Hidtil har Samsung ellers delt verden op i to. De dyrere Snapdragon ”motorer” var forbeholdt store markeder som USA, mens Danmark og en række andre lande i Europa måtte ”nøjes med” Samsungs egne Exynos processorer.

For at kunne konkurrere med iPhone 14 og holde sin førsteplads i Android-lejren vil Samsung uden tvivl satse på Qualcomms helt nye superchip Qualcomm 8 gen. 2. De lanceres først officielt i midten af november.

Ligesom Apple er Samsung ret forsigtig og konservativ i designet af sin flagskibs-serie. Sidste år var det største fremskridt i topmodellen Galaxy S22 Ultra således, at den fik en S Pen integreret i sit cover. Telefonen var jo også afløseren for Galaxy Note.

Formentlig vil den kommende Galaxy S23 Ultra være mere firkantet og mindre kurvet at se på end forgængeren. Skærmen vil også være fladere end tidligere.

De nye Galaxy S23 telefoner får skarpere hjørner end hos forgængerne S22 – til højre. (Foto: Gizchina / Weibo)

S23 generationen bliver slankere og fysisk mindre end forgængeren. Ikke meget – vi taler om 0,2 til 0,3 millimeter på alle ledder.

De tre S23 telefoner får Samsungs bedste Super AMOLED skærme ombord. Den største på 6,8 tommer sidder i Ultra modellen. S23+ får et display på 6,6 tommer, mens Galaxy S23 må nøjes med 6,1 tommer.

Alle tre skærme har en opdaterings-frekvens på 120 Hz og kan vise billeder i HDR10+ kvalitet. På de to mindre modeller har displayene Full HD+ grafik. Ultra topper med fornemme Quad HD+ og 3.088 gange 1.440 punkter.

Sandsynligvis indbygger Samsung den nye 3D Sonic Max sensor under skærmglasset. Den kan registrere et finger-aftryk med et kort ”tap” og er dermed hurtigere end på de fleste andre telefoner. Den nye sensor skal desuden kunne arbejde med to fingeraftryk på én gang for at øge sikkerheden.

Topmodellen Galaxy S23 Ultra får et nyt 200 megapixel kamera, som Samsung selv har udviklet. (Foto: Gizchina / Weibo)

Samsungs Ultra model plejer hvert år at være en af de bedste smartphones på markedet. Også, når det gælder foto og video.

Den position vil Samsung naturligvis forsvare. Derfor vil Galaxy S23 Ultra få Samsungs seneste 200 megapixel billed-sensor om bord. Det vil være et fremskridt i forhold til S22’erens 108 MP.

Ultra får desuden en super-vidvinkel på 10 MP, en ”almindelig” tele på 10 MP og 3 gange optisk zoom samt en periskop zoom med 10 gange optisk zoom.

Endelig får Galaxy S23 Ultra også en ekstra god selfie-skyder på fronten. Den er på hele 40 megapixel og skal derfor være fin til video-møder og -chat.

Batterierne i næste generation Samsung telefoner bliver større end på forgængerne. På Galaxy S23 er den på 3.900 mAh, på S23+ 4.700 mAh og på S23 Ultra 5.000 mAh. Den ny ”Energy Saving Mode” skal kunne forlænge spilletiden mærkbart på en opladning.

Alle tre Samsunger vil have Wi-Fi 6E ombord, men måske bliver vi præsenteret for næste trin i hastighed – nemlig Wi-Fi 7.0. Endelig er telefonerne vand- og støvtætte efter den skrappe IP68 certifikation….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse spil snyder vi mest i