Netflix får bedre lyd

Store skiftedag hos Samsung?

 

Meget kunne tyde på, at Samsung har en del forandringer på vej til sine fremtidige smartphone modeller.

Den ene er, at Samsung tilsyneladende vil droppe sine egne Exynos processorer og fremover satser alene på Qualcomms Snapdragon motorer, som de fleste af Android konkurrenterne også bruger.

Den anden er, at Samsung vil forbedre sikkerheden i sine smartphones. Samsung har således bedt Microsoft og Google om hjælp efter flere episoder, hvor Samsung it-systemer er blevet hacket og misbrugt.

Det store processor-skifte vil ske fra Galaxy S23 telefonerne, der får premiere til januar. De skal blive endnu mere konkurrence-dygtige i pris, og derfor vil Samsung droppe udgifterne til en egen processor-udvikling. Det skriver den kendte analytiker Ming-Chi Kuo på Twitter.

Samsung skal efter sigende udstyre sin kommende Galaxy S23 telefon med udelukkende Qualcomm Snapdragon processorer. Samsungs egne Exynos chips bliver droppet. (Foto: Köf3 / Wikimedia)

Ændringen vil mærkes tydeligst i områder af verden, hvor Samsung sælger sine smartphones med egne Exynos processorer. Det er f.eks. i Europa og Danmark, mens amerikanerne købert deres Galaxy mobiler med Snapdragon motorer i.

Samsung har ellers en helt ny Exynos 2300 processor-generation på vej. Sydkoreanerne er imidlertid bange for, at den ikke er stærk nok til at konkurrere med Apples seneste M1 og M2 processorer, som Samsung er bange for. Amerikanske Qualcomm skal være tættere på i ydelse med sine seneste nye Snapdragon 8 Gen 1 og 2 chips.

På sikkerheds-fronten vil Samsung også hente hjælp udefra. Firmaets egne systemer er åbenbart ikke sikre nok imod avancerede spyware angreb, der forleden havde held til at stjæle 190 GB kildekode fra Samsung servere.

Samsung telefoner og tablets har i øjeblikket beskyttelse i form af Samsung Knox og Secure Folder:

Samsung er blevet opskræmt af hacker-angreb mod sine servere. Nu skal også Samsungs mobiltelefoner have endnu bedre sikkerhed. (Foto: Mikhail Nilov / Pexels)

Knox er et hardware “boksrum”, der indeholder følsom bruger-information som f.eks. pinkoder og passwords. Knox leverer også sikker Wi-Fi og DNS og bruger som standard kun sikre – trusted – domæner på internet.

Men selv det er ikke nok til at holde dygtige hackere borte. Derfor skal Samsung have kontaktet software-giganterne Microsoft og Google for muligvis at få lavet en feature i stil med Apples nye Lockdown Mode. Sidstnævnte er udviklet til at beskytte politikere og andre kendisser mod cyber-angreb.

Samsung har også meddelt, at man vil introducere den seneste nye FIDO teknologi i sine enheder så hurtigt som muligt.

FIDO er en standard, der gør det muligt at logge sig ind i apps og websider med samme brugernavn og password på tværs af flere platforme som f.eks. Windows, ChromeOS og MacOS. I FIDO er login-data lagret lokalt på enheden – ikke ude i nettet….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Netflix får bedre lyd