Sådan gik Black Friday 2022

Nye Samsung toptelefoner i uge fem

(Foto: OnLeaks / Gizchina)

For ganske få dage siden begyndte kapløbet blandt de store fabrikanter af Android telefoner om at blive den første til at præsentere modeller med Qualcomms helt nye Snapdragon 8 Gen. 2 motor ombord.

Kapløbet gentages hvert år omkring dette tidspunkt, og det plejer at give masser af reklame for chip-giganten, der næsten slet ikke behøver at fortælle, at man har udviklet en ny processor. Den omtale sørger Qualcomms kunder for – mobilfabrikanterne.

Som situationen ser ud lige nu, kommer Qualcomms formentlig største kunde – Samsung – bestemt ikke først.

Samsung lancerer nemlig ikke sin nye Galaxy S23 familie af toptelefoner før i februar. Inden da vil i hvert fald OnePlus, Xiaomi, Asus og Motorola være på banen med den nye motor.

Samsung har nu officielt bekræftet, at Galaxy S23 bliver præsenteret ved et ”Unpacked” event i San Francisco i første halvdel af februar. De fleste regner med, at det bliver straks i starten af februar – nemlig i uge fem.

De helt store fornyelser ser den 23. generation af Samsungs flagskibs-telefon ikke at indeholde. De er snarere en evolution end en revolution.

Udefra skal de nye Galaxy S23 telefoner ligne forgængene meget. Forbedringerne er primært sket indendørs- (Foto: Weibo)

Der kommer tre modeller – Galaxy S23, S23 Plus og S23 Ultra. De vigtigste fremskridt skal findes i den dyreste Ultra model.

Den udstyres med Qualcomms nye super-processor og får tillige et helt nyt kamera med 200 megapixel billedsensor.

Hvis rygterne taler sandt, vil Samsung få en speciel variant af Snapdragon 8 Gen. 2 processoren, der er en smule hurtigere end den samme chip hos konkurrenterne.

Basis-udgaven Galaxy S23 skal diske op med en AMOLED skærm på 6,1 tommer i Full HD+ kvalitet med en hurtig billed-opdatering på 120 Hz.

Galaxy S23 er langt hen ad vejen den samme, blot med et større display på 6,6 tommer og et større batteri på 4.565 nAh.

Både Galaxy S23 og S23+ får tre kameraer på ryggen. Hoved-objektivet er på 50 megapixel og assisteres af en 12 MP ultra vidvinkel og en 10 MP tele med 3x optisk zoom.

Samsung skal tilbyde meget bedre satellit kommunikation med sine nye Galaxy S23 telefoner end Apples begrænsede nødsignaler på iPhone 14 Pro. (Foto: Iridum)

Endelig vil Samsung tilsyneladende kopiere Apple og udstyre Galaxy S23 med direkte satellit-kommunikation.

Smart, hvis man befinder sig uden for landets lov og ret og intet mobilnet. Men næppe særlig relevant i Danmark.

Apple har da også i første omgang lanceret sin «Emergency SOS» feature til iPhone 14 og 14 Pro i USA og Canada, hvor der er store vidder uden mobil dækning.

I december skal funktionen også komme til nogle få europæiske lande som Storbritannien og Tyskland.

Hvor Apples satellit-forbindelse kun er til nødkald, skal Samsungs version være meget mere alsidig og brugbar.

Samsung skal nemlig have lavet en aftale med Iridium konsortiet, der har 66 satellitter svævende over vores jord.

Hvis det er korrekt, vil Samsung-brugerne få mulighed for at sende sms-beskeder og små billeder via et satellit-link, der kan overføre flere hundrede kilobit data pr. sekund (kbps)….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan gik Black Friday 2022