Pas på hyl i mobilen

Telenor venter streaming rekord

(Foto: Telenor)

Når Danmark her i eftermiddag åbner for sit fodbold-VM mod Tunesien, regner teleselskabet Telenor med, at en periode indledes med nye rekorder i video-streaming.

Telenor tror nemlig, at danskere i langt højere grad end tidligere vil streame VM-kampene på deres tv, laptop eller mobil fremfor at se dem på traditonelt flow-tv.

Det norske teleselskab forbereder sig på, at danskernes streaming trafik ved fodboldkampene fra Qatar vil være to-tre gange som på en almindelig søndag aften. Det er dét tidspunkt på ugen, hvor tv-streaming normalt topper i Danmark.

”Vores data fra lignende sports-events viser, at der sker et klart peak i streamingen, når det danske hold går på banen og specielt, når det vinder. Vi forventer, at streaming bliver mindst lige så stor som ved EM sidste år efter landsholdets succes,” fortsætter han.

Dataforbruget under EM-kampene i sommeren 2021 tegnede et klart mønster af, at danskerne i stigende grad vælger at streame og se on demand-tv fremfor traditionelt flow-tv.

Danskernes stigende lyst til tv-streaming ventes at sætte nye rekorder under Danmarks kampe ved fodbold-VM i Qatar. (Foto: Glenn Carstens-Peters / Unsplash)

Lørdag den 3. juli 2021 slog dataforbruget i Telenors netværk rekord for året, hvilket helt sikkert skyldes, at Danmark spillede EM-kvartfinale mod Tjekkiet.

For at kunne levere stabil streaming i høj kvalitet bruger mange streaming-tjenester et såkaldt Content Delivery Network.

Det betyder, at de placerer et netværk af servere tæt på brugerne rundt omkring i verden. Dermed nedbringer de ’transporttiden’ og risikoen for forsinkelser, når brugerne streamer indhold.

Telenor har derfor content-servere fra en række streaming-tjenester og -udbydere stående i sine serverrum rundt omkring i Danmark.

Det er disse servere – og forbindelserne til og fra dem – som Telenor har opgraderet med ekstra kapacitet forud for fodbold-VM….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pas på hyl i mobilen