Får ny OnePlus Hasselblad kamera?

Telenor tænder for 5G i Aarhus

(Foto: Frederik Limpfert / Unsplash)

Telenor har 4.300 mobilmaster med 4G i Danmark, så det tager sin tid at opgradere dem med det nye superhurtige 5G.

Sådan har det været i København, hvor Telenor har reklameret med 5G i et stykke tid, men reelt set kun kan tilbyde det i indre by.

Kommer man lidt længere ud på broerne og på grænsen til nabokommuner som Gentofte, er 5G stadig en drøm for Telenor abonnenter.

Med lidt god vilje kan man sige, at 5G telefoner kan opnå 4,5 niveau. Altså en smule over de maksimale download hastigheder, man kan opnå med 4G.

I Aarhus bliver erfaringerne nok de samme. Her har Telenor netop tændt sin første 5G mast på P. Hiort Lorenzens Vej i Brokvarteret.

I løbet af februar vil Telenor yderligere tænde for 5G-signalet på en række master i Midtbyen, så abonnenter i downtown Aarhus kan få glæde af det nye hurtigere mobilnet.

Telenor har åbnet sin første 5G mast i Aarhus. Flere vil følge efter i Midtbyen. Der går dog noget tid, inden hele Danmarks næststørste by er dækket med 5G fra Danmarks næststørste teleselskab. (Foto: Telenor)

5G er op til ti gange hurtigere end de nuværende teknologier, og langt flere enheder kan være koblet på samme net samtidig.

Det er vigtigt, efterhånden som ”tingenes internet” (IoT) bliver mere udbredt i både private hjem, i virksomheder og i den offentlige sektor. Danskerners dataforbrug øges f.eks. med mindst 40 procent om året.

Ligesom sine konkurrenter har Telenor indledt sin udrulning af 5G i Danmark dér, hvor befolknings-tætheden er højest. Det vil sige i København, nu Aarhus og sidenhen landets øvrige større byer.

”Vi har et stærkt 4G mobilnet i dag. Derfor vil folk måske ikke mærke den store forskel med det samme. 4G kan dække langt de flestes behov. I takt med, at der udvikles nye apps og funktioner til mobilen, vil langt flere få stor glæde af 5G,” forklarer Jesper Mølbak. Han er netværks-ekspert i Telenor.

Forbrugere skal også være opmærksomme på to vigtige ting:

Dels er det stadig ret få telefon modeller på markedet, der kan gå på 5G netværket. Blandt de seneste nye er Apples iPhone 12 varianter.

Dels skal alle 5G mobiler godkendes og afprøves af Telenor, før de slippes løs i netværket. Det drejer sig om alt fra alle 5G telefoner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Får ny OnePlus Hasselblad kamera?