Mobilnet bliver grønnere

Sharp tilbage i toppen

(Foto: Sharp)

De fleste husker Sharp navnet fra et eller andet stykke elektronik eller en elektrisk maskine på kontoret eller i køkkenet.

På vores breddegrader er det goe gamle japanske firma – det blev stiftet i 1912 – nok mest kendt for kopimaskiner.

Sharps enorme produkt-udvalg har også omfattet printere, mikroovne, Aquos smartphones, skærme, tv, aircondition anlæg og meget andet.

Nogle få vil måske også huske, at Sharp var blandt de allerførste på markedet med bærbare computere tilbage i 1980’ene.

Desuden levede Sharp i mange år højt på at være en af verdens store producenter af displays til mobiltelefoner. De sad i mange andre fabrikater end Sharps eget.

De nye EQ tv med QLED teknologi fås i fire forskellige størrelser. (Foto: Sharp)

For nogle år siden blev Sharp opkøbt af den taiwanesiske Foxconn koncern, som er verdens største fabrikant af mobiltelefoner til andre. Foxconns mest berømte kunde er Apple med sine iPhone, iPads, Airpods osv.

I de senere år er der blevet stille omkring Sharp, selvom forskellige produkter fortsat har kunnet købes herhjemme. Dem har Sharp typisk solgt licenser til.

Nu har Sharp så besluttet at gøre comeback i eget navn. Det bliver med en ny nordisk salgs-organisation, der i første omgang skal markedsføre 4K tv i Premium klassen.

Man har i flere år kunnet købe glimrende Sharp LCD-tv til billige penge i danske butikker, men ambitionerne ligger højere med de nye EQ-modeller.

De bygger på QLED-teknologien, som også kendes fra Samsung. Netop Samsung er en oplagt konkurrent. Det samme er f.eks. LG, Sony, TCS og Nokia.

 

At Sharp sagtens kan være med i den fineste liga, kan f.eks. illustreres af, at Sharp var først i verden til at sælge 8K tv. Det var helt tilbage i 2015.

Desuden købte Samsung sig ind i Sharp i en periode for at få adgang til Sharps mange patenter inden for skærm-teknologi. På samme tidspunkt var Sharp tilfældigvis også nummer ét i mobiltelefoner på det japanske marked.

Sharps nye topklasse tv fås i fire størrelser fra 50 til 75 tommer. Priserne ligger mellem 6.000 og 12.000 kroner. De kan købes hos danske forhandlere fra i dag.

4K skærmene i Quantum LED kører med Android TV som styresystem. De har Dolby Vision, 12 bit farvegengivelse og støtte til HDR.

Sharp tv’ene fås i sort eller alu. (Foto: Sharp)

Sharp har desuden integreret sin egen Aquos Smooth Motion teknologi. Den tilføjer ekstra billeder i video-sekvenser, så de kommer til at se endnu mere levende ud.

Sharp har samtidig indgået en aftale med det amerikanske Hi-Fi mærke Harman/Kardon om at levere stereoforstærkere og højttaler-enheder til de nye EQ-tv.

Ret usædvanligt for et tv skal højttalerne have over en halv liters volumen at pumpe lyden fra. Faktisk hele 24 watt.

Desuden er der Dolby Atmos og DTS:X kredsløb, som skal give en biograf-lignende surround sound atmosfære.

Via Android TV har Sharps nye EQ-tv stemmestyring med Google Assistent. Dertil kommer Google Stadia, som er Googles spil-platform i konkurrence med bl.a. Apple Arcade, Steam og Microsoft Xbox….

Sharp hævder, at tv’enes højttalere har et volumen på en halv liter. Hvor er der mon plads til dem i denne slanke profil? (Foto: Sharp)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mobilnet bliver grønnere