B&O hovedtelefoner har Zoom i

Google lukker Stadia

(Foto: Google)

(Opdateret) Ikke alt, hvad Google rører ved, er guld. Det har bl.a. online kæmpen måttet erfare gennem årene.

Google har måttet opgive adskillige store projekter med sine Facebook konkurrenter som de nok mest kendte. Den næste store satsning, som Google må begrave, er spil-tjenesten Stadia.

Den lancerede Google i 2019 nogenlunde samtidig med Apples Arcade. Begge online tjenester skulle gøre det billigere at spille online games.

Hvordan status er for Arcade, ved jeg ikke. Apple forholder sig som altid tavs om sine projekter. Især, når de ikke går helt efter hensigten.

Den eneste ekstra hardware, der var nødvendig til Stadia, var denne controller. (Foto: Google)

Google har til gengæld indrømmet nu, at Stadia aldrig fik et ben til jorden i konkurrencen med de større spiltjenester som Microsoft Xbox Cloud Gaming, Sony PlayStation, Nvidia Geforce Now, Steam eller Nintendo.

Stadia lukker officielt den 18. januar 2023. Indtil da kan alle bruge spillene i Stadia helt gratis, ligesom nuværende abonnenter og købere af spil kan få deres penge tilbage.

Google fortæller, at man fortsat vil kigge efter nye muligheder for at udnytte sin ganske overlegne streaming teknologi, der ligger i Stadia.

Først og fremmest lykkedes det for Google at nedsætte den typiske forsinkelse i online computerspil til et minimum. En detalje, som gamere elsker.

Google fortsætter med sin Play Games satsning, hvor man kan spille Android games fra sin mobil direkte på en Windows pc. (Foto: Google)

 

Udbuddet af interessante spiltitler var til gengæld ikke stort nok til at tiltrække det nødvendige publikum i en ellers hurtigt voksende industri.

Den grundlæggende idé med Stadia var ellers at give folk en tjeneste, der ikke krævede en dyr spillekonsol.

I stedet kunne man nøjes med en pc, en smartphone, tablet eller et smart-tv til formålet. Det eneste ekstra hardware, der var påkrævet, var en særlig Stadia controller.

Et stop for Stadia betyder heller ikke, at Google vil bakke ud af spilmarkedet. Tværtimod har Google en anden gamer-satsning kørende i en række udvalgte lande.

Her ses en af forklaringerne på, at Google Stadia blev en fiasko. Kun få kendte og brugte spiltjenesten. (Infografik: Statista.com)

.Det drejer sig om Google Play Games for PC, som gør det muligt at køre Android-spil på Windows-computere.

Muligheden blev rullet ud i Sydkorea, Taiwan, Hong Kong, Thailand og Australien. Bliver den en succes her, vil den blive lanceret i andre dele af verden senere.

I øjeblikket omfatter Play Games godt 50 pc-kompatible spil. Blandt dem nogle af bestsellerne på Android telefoner.

Det ekstra-smarte med Play Games er, at man kan spille samme game på både mobil og pc samtidig eller mod hinanden. Slukker man for spillet på en pc, kan man fortsætte på Android telefonen, hvor man slap – og vice versa….

(Foto: Google)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O hovedtelefoner har Zoom i