Sony fortsætter med smartphones

YouTube vil indføre online-spil

(Foto: Gizchina / Weibo)

Det er ikke så forfærdelig lang tid siden, at Google meldte ud, at man ville skrue ned for sin cloud-spil-tjeneste Stadia.

Tilsyneladende var der ikke folk nok, som ville bruge penge på et spil-abonnement mere, når de i forvejen betalte til f.eks. Microsoft Xbox, Sony PlayStation, Nvidia, Steam eller for den sags skyld Apples Stadia-pendant Arcade.

Helt opgive spil vil Google imidlertid ikke – og slet ikke, når man via sit styresystem Android sidder på 85 procent af alle smartphones i verden.

Googles erstatning for Stadia ser ud til at hedde Playables, og den vil Google placere hos en af sine sikre vindere – nemlig YouTube.

Playables skal gøre det muligt at spille online-spil direkte på YouTube-platformen. Side om side med videoer og musik.

Desuden vil Google gøre Playables så fleksibel som mulig. Man vil således få adgang til spillene både fra webben på sin laptop eller pc – og som app til iPhone eller Android.

Ifølge den store amerikanske finans-avis ”Wall Street Journal” er Playables det nyeste tiltag fra YouTube bossen Neil Mohan, der søger med lys og lygte efter nye indtjenings-områder.

(Foto: Gizchina / Weibo)

Reklame-indtægterne fra det klassiske YouTube er faldende, så det er vigtigt at finde nye kunder, som også gerne må bruge mere tid hver dag.

Netop gamere er kendt for at sidde i timevis foran deres skærm. Et godt salgsargument for annonce-sælgerne.

Google kastede sig ud i spilbranchen for alvor i 2019, da man introducerede Stadia under stort ståhej. Platformen slog dog aldrig an hos det brede publikum, samtidig med at Stadia var præget af mange fejl.

Tidligere i år besluttede Google så at lukke Stadias egne studier til spil-udvikling. Det tager de fleste som et første stort skridt mod et fuldstændigt farvel til Stadia.

Det bliver spændende at se, om Google får mere held i sprøjten med det nye Playables initiativ. Potentialet er der i hvert fald.

YouTube er i forvejen verdens største platform til video-deling med over to milliarder aktive brugere om måneden.

Ved at integrere gaming i platformen kan YouTube måske udvikle sig til en one-stop butik for al digital underholdning….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sony fortsætter med smartphones