Spændende nyt i Galaxy Note 9

Instagram erklærer krig mod YouTube

Da Instagram for nogle dage siden præsenterede sin nye IGTV platform, der gør det muligt at uploade videoer på op til en times længde til det sociale medie, var det en direkte krigs-erklæring til YouTube.

Facebook-ejede Instagram vil nemlig meget gerne udvide sin store medlemsskare på over en milliard på verdensplan med mere professionelle video producenter. Det være sig seriøse entusiaster eller tv-selskaber og virksomheder med profil videoer. Ligesom vi kender det fra Google-ejede YouTube.

Instagram har allerede kæmpe succes med små korte videoer på maksimalt 10 sekunder i sin Stories feature. En idé, som Instagram tyvstjal direkte fra Snapchat.

Denne nye infografik fra Statista afslører, hvorfor Facebook og Instagram er så ivrige efter at tillade længere videoer.

Tal fra analysefirmaet Ooyala fortæller nemlig, at folk producerer mange flere videoer på over 20 minutters længde end for to år siden. Det er f.eks. populære vloggers – bloggere på video – der driver den udvikling.

(Infografik: www.statista.com)

I første kvartal af i år stod de lange videoer for 54 pct. af samtlige videoer, der blev set på smartphones verden over. For to år siden var det kun 29 pct, mens de små korte videoer dominerede dengang.

Helt dugfriske tal Ooyla viser, at lange videoer på mobiltelefoner har vundet endnu stærkere frem. Den er nu oppe på 57 pct. Et spring på 128 pct. sammenlignet med maj og juni for et år siden.

Den nye IGTV platform på Instagram giver mulighed for at indspille og uploade videoer i 4K kvalitet og i længder på i første omgang 10 minutter – senere over en time. Det specielle ved IGTV er formatet – det er på højkant, sådan som vi normalt bruger mobiltelefonen.

IGTV bliver inden længe en integreret del af Instagram app’erne til iPhone og Android. IGTV vil dog også kunne downloades i en separat version, der kun kan arbejde med video. Ikke også med fotos som Instagram app’en.

De nye statistikker fra Ooyla forklarer også, hvorfor mobiltelefon fabrikanterne satser så stærkt på kameraer i deres nye modeller. Fabrikanterne ved jo godt, hvad deres kunder vil have….

I sidste uge præsenterede Instagram sin nye IGTV platform, der gør det muligt at uploade meget længere videoer end i dag. IGTV videoer er på højkant – præcis som man holder sin smartphone normalt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spændende nyt i Galaxy Note 9