Trådløs opladning forsinket et år

Meget længere videoer på Instagram

Jeg har før skrevet om, at Facebook og Mark Zuckerber samler på milliarder. Ikke kun på bankbogen, der fortsætter med at bugne på trods af flere kedelige historier, som har kradset på det sociale medies ellers velpudsede overflade.

Men Zuckerberg samler også på milliarder i brugertal. Facebook selv har for længst passeret de to milliarder medlemmer. Også Facebooks Messenger og WhatsApp har over en milliard brugere.

Nu har det fjerde sociale medie i Facebook imperiet passeret det skarpe hjørne. Det er Instagram, som har fået sin bruger nummer 1.000.000.000 allerede for et par uger siden. Dog uden at Facebook har rullet en PR-kampagne ud for at fejre det.

Never mind.

Sådan en vækst kurve kan få de fleste erhvervsfolk til at blive gule af misundelse. (Infografik: Statista)

Da Facebook købte foto-dele-platformen i foråret 2012, havde Instagram omkring 50 millioner medlemmer – og gav drønende underskud. Mange mente, at Mark Zuckerberg måtte være gal, da han betalte over en milliard dollars for Instagram.

Som man kan se på infografikken fra Statista, er det bare gået fremad og opad for Instagram siden. I september sidste år nåede Instagram 800 millioner brugere om måneden – og nu altså over en milliard. Det er en masse mennesker.

Samtidig har erhvervslivet og reklamebranchen fået øjnene vidt åbne for mulighederne i Instagram, der er godt på vej til at blive en fantastisk forretning. Næsten på linie med Facebook selv.

Mange vil – med rette – kunne påstå, at en del af Instagrams succes skal findes i, at man er god til at stjæle ideer fra ærkerivalen Snapchat. Instagrams succesrige Stories er det bedste eksempel.

Instagram IGTV tillader nu, at man kan lægge videoer på op til en time ind. Indtil nu var begræsningen 10 sekunder.

Omvendt kan man med lige så stor sandhed sige, at Instagram er meget bedre end Snapchat til at markedsføre sine ideer og funktioner. Instagram har jo over en milliard brugere, mens Snapchat roder rundt med 179 millioner uden at vokse særlig stærkt.

I Danmark bruger 18 pct. af alle over 12 år Instagram hver eneste dag. 65 pct. besøger Facebook dagligt – og 23 pct. Snapchat. Sidstnævnte er – ligesom Instagram – særligt populær hos de yngre årgange.

Instagram benytter i øvrigt meddelelsen om de 1 milliard brugere til at afsløre, at de fremover vil kunne lægge længere videoer ind i det sociale medie. Hidtil har de været begrænset til 60 sekunder.

Udvidelsen til 60 minutter sker gennem en ny såkaldt IGTV funktion, der vil være del af både den velkendte Instagram app – og findes som separat app. Sidstnævnte vil udelukkende kunne bruges til video indhold og vil i sine features minde om YouTube.

Så store er Facebooks fire social media platforme i dag. Alle har over 1.000.000.000 brugere hver måned. (Infografik: www.statista.com)

Instagram IGTV kommer på markedet om kort tid.  I første omgang nok med begrænsninger i videoernes længde. De fleste vil kun få lov til at optage 10 minutters videoer. Hen ad vejen udvides så til en 60 minutter – og hvem ved -måske endnu længere. I dag kan man sende “live” på Instagram længere end 10 sekunder.

IGTV er primært beregnet til smartphones. Video billederne er nemlig ikke i det almindelige bredformat, som vi kender det fra tv. De står på højkant. Præcist, som de fleste tager fotos og videoer med deres mobiltelefon.

Instagram vil ikke mase Snapchat yderligere med de lange videoer. Denne gang er YouTube fjenden, der skal udfordres.

YouTube har 1,9 milliarder brugere, der logger ind mindst én gang om måneden. Det reelle seertal er nok langt større, for mange kigger jo forbi YouTube uden at være medlem.

YouTube har længe givet sine elite-brugere adgang til at lægge lange videoer på en time eller længere på internet. Den Google-ejede video-service har derfor langt flere indtægts-givende kunder end Facebook gruppen. Masser af virksomheder og offentlige selskaber gør det. Alle rock- og popmusikere gør det. Også mange tv-stationer gør det.

YouTube er den største torn i øjet på Mark Zuckerberg Også fordi YouTube bruger samme taktik som Facebook for at øge sit brugertal: Man låner ideer fra rivalerne. Således har YouTube gjort det meget nemmere end før at dele videoer som i et traditionelt socialt medie….

Nu kan vi snart lægge videoer med op til 60 minutters længde på Instagram. Formatet er, som vi ser det på smartphones – på højkant.

De længere videoer kommer både i en opgradering af den normale Instagram app – og i en separat IGTV app. Sidstnævnte vil fungere som et online center med udelukkende videoer. Lidt i stil med YouTube.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trådløs opladning forsinket et år