LEGO fejrer Disneys 100 år

Sony fortsætter med smartphones

(Foto: Sony)

Med jævne mellemrum gennem de senere år har Sony måttet afvise ellers ret vedholdende rygter om, at den japanske underholdnings-gigant ville droppe smartphones.

Trods fremragende telefoner – ikke mindst i kameraer og lydkvalitet – er det aldrig lykkes for Sony at blive lige så kendt for mobiler som Apple, Samsung, OnePlus, Xiaomi, Motorola eller Google.

Alligevel bliver Sony ved – og gør det nok en del år mere.

Sony har nemlig indgået en langtids-kontrakt med processor-specialisten Qualcomm, hvis ”motorer” sidder i de fleste Android smartphones på markedet.

Sony og Qualcomm har et samarbejde kørende i forvejen, så den nye kontrakt er for så vidt bare en forlængelse af den nuværende.

Omvendt er den også et signal om, at Sony næppe forlader smartphone business her og nu.

Ifølge Qualcomm omfatter den nye kontrakt nemlig levering af Snapdragon processorer til både topklasse mobiler som nu, men også til nye modeller i mellem- og budget-klassen.

Den seneste nye Sony telefon – Experia 1 V – kom for et par måneder siden. Den rummer Qualcomms stærkeste processor – Snapdragon 8 Gen 2 – og kan derfor i ydelse og hastighed følge med de dyreste iPhones og Samsung Galaxier. Sonys pris begynder ved 10.000 kroner.

Sony markedsfører især Xperia 1 V over for fotografer, vloggers og influencere, der optager videoer af sig selv til YouTube, Instagram osv.

De kan lade sig fascinere af, at telefonens kameraer er blevet tunet af den berømte tyske linse-specialist Zeiss.

Xperia 1 V kan samtidig fungere som skærm for kompatible Sony Alpha spejl-refleks-kameraer. Desværre er 1 V’eren ganske kostbar at købe.

Lidt tidligere år præsenterede Sony sin Xperia 10 V. Den kører med en Snapdragon 695 processor og disker op med et OLED display på Full HD og langsomme 60 Hz. Dét kan andre gøre bedre til en pris af 3.500 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LEGO fejrer Disneys 100 år