Fremtidens bil er lidt dansk

Influencers på Instagram

”Influencers” – det moderne navn for bloggere – er et stadig vigtigere element i moderne markedsføring. Intet varemærke med respekt for sig selv tør i dag ignorere disse online meningsdannere, for de kan flytte varer og opfattelser utroligt stærkt.

I  den forløbne uge skabte YouTube bloggeren Logan Paul imidlertid voldsomt negative reaktioner, efter at han havde offentliggjort en video, hvor han sammen med andre unge dansede rundt på et lig i den japanske Aokigara skov.

Folk syntes, at Logan Pauls idé var absolut for meget. Også fordi skoven nær Japans berømte Mount Fuji er en af de mest udbredte selvmords-steder i verden.

YouTube reagerede straks med at slette Logan Pauls video og sende ham i karantæne. YouTubes ejer Google stoppede samtidig reklamer til bloggeren og proklamerede, at YouTube nu vil blive gennemgået kritisk for videoer med kriminelt eller stødende indhold.

Det er ikke første gang, at YouTube – eller for den sags skyld sociale medier i det hele taget – er kommet i søgelyset for deres indhold af ”hate speech” , kriminelle opfordringer osv. Sidste år trak de to store teleselskaber AT&T og Verizon deres annoncer fra YouTube, fordi de havde optrådt side om side med videoer, der havde ekstremistisk indhold.

Helt så store problemer har Facebooks billed-fokuserede Instagram medie ikke. Til gengæld er de mest populære Instagrammers lige så store online berømtheder som YouTubes.

Katherine Langford er blevet berømt for sin rolle som Hannah Baker i Netflix’ lidt kontroversielle ”13 Reasons Why” tv-serie.

En Top-10 over de Instagram bloggere, der har haft størst fremgang i 2017, domineres helt af unge skuespillere og musikere – faktisk fem af hver.

Den australske skuespiller Katherine Langford, har vundet størst indflydelse i det forløbne år. Selvom hun kun har lagt 55 indlæg på Instagram på 12 måneder, har hun fået næsten 7,5 millioner nye følgere.

Oversigten kommer fra konsulent firmaet InfluencerDB, der har specialiseret sig i software til analyse og management af indflydelsesrige online personligheder….

Logan Paul er et eksempel på, hvordan det kan godt helt galt for bloggere og influencers. Efter en kontroversiel dødsvideo er online stjernen blevet ekskluderet fra YouTube.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremtidens bil er lidt dansk