Nu skal mobilens kamera sidde i siden

Google kaster sig over computer spil

Et og andet kunne tyde på, at Google og Apple konkurrerer vildt og inderligt med hinanden for at komme ind på markederne for tv, video og spil.

Den 25. marts ventes Apple at præsentere sin nye video streaming tjeneste, der skal konkurrere direkte med Netflix, HBO, Disney osv.

Apples endnu ikke officielt navngivne service skal bygge videre på Apple Music og skal uden tvivl også indeholde en stort element af online games. Spil, som man ikke behøver at downloade til sin computer, men kan bruge direkte via sin internet browser.

Lige netop dét er hoved-budskabet i Googles nye Stadia tjeneste, der blev lanceret i går. Præcist en uge før Apple kommer på banen.

Google vil sælge en særlig spilcontroller til den nye Stadia platform.

Google kalder selv Stadia for ”Netflix for games”. Så er banen kridtet op. Stadia åbner i Europa til efteråret og vil fra begyndelsen tilbyde videospil i 4K og HDR kvalitet. Senere kommer også super-games i 8K grafik.

Google udnytter, at flere og flere mennesker har hurtige internet forbindelser. For bare fire-fem år siden ville Stadia blive en fiasko med kun en lille brøkdel af befolkningen som mulige kunder. I dag har en stor procentdel af danskerne internet hastigheder på 100 Mbps eller højere – og så er både Netflix og streamede spil en fornøjelse.

Stadia spillene kan bruges på mange forskellige platforme og er f.eks. ikke begrænset til en enkelt konsol. Da de kører via en standard browser som Chrome, kan Stadia køre både på smartphones, tablets, laptops, desktop pc’er, spil-konsoller og smarte tv.

Stadia er samtidig en stor chance for spil-udviklerne, lover Google. De vil fremover kunne sælge deres produkter via nye abonnements-kanaler, der f.eks. kunne køre som et supplement til YouTube – som Google også ejer.

Google Stadia vil f.eks. kunne levere “Doom” spillet i 4K kvalitet via internet til jeres smartphone, tablet, pc og smart-tv.

Google giver også et andet eksempel: Man kan hente en trailer til det seneste ”Assassin’s Creed: Odyssey” spil via YouTube. Bagefter klikker man ”Play”, og spillet dukker op fem sekunder senere i ens Chrome browser. Klar til at gå i gang lige med det samme.

Stadia får også en særlig ”Crowd Play” feature, hvor folk kan sidde og følge en YouTube ”live” stream og så hoppe direkte ind i spillet – sammen med andre verden over. Deltagerne vil kunne sende links til specielle sektioner af spillet til hinanden – så vennerne kan melde sig ind og spille på præcist samme niveau.

Google har forberedt sit indtog i videospil gennem flere år. Denne gang skal det blive en succes. Fiaskoer som Google+ som konkurrent til Facebook smerter stadig i den store Alphabet koncern, der ejer Google.

Google har derfor hyret topfolk fra branchen til at styre det nye Stadia projekt. Det er f.eks. Phil Harrison, der tidligere stod i spidsen for Sony Studios og Microsofts Xbox division. Chef for Stadia bliver Jade Raymond, som er en af hoved-idé-magerne bag spil-bestselleren ”Assassin’s Creed”.

https://www.youtube.com/watch?v=AffodEEF4ho%20

 

Som nævnt er Google langt fra den eneste tech-gigant, der har kastet sine forelskede øjne på spil-industrien. Den var i gamle dage forbeholdt nørder, men er i dag en anerkendt sportsgren med OL-appel. E-sport er fremtiden for både professionelle fodbold-klubber og tv.

Microsoft har f.eks. allerede et Xbox Game Pass abonnement og er efter sigende på vej med en nye streaming fokuseret Xbox spillekonsol.

Sony er også med via sit PlayStation Now, der dog ikke har fået fat for alvor. Det samme gælder NVIDIA’s GeForce Now service, som stadig er i beta – efter flere år.

I den sammenhæng har Google flere fordele: Først og fremmest har Google over 7.500 store servere stående verden over, der kan bruges direkte til at håndtere Stadia abonnenter.

Når Apple i næste uge lancerer sin nye tv streaming service, er det spørgsmål, hvor meget den konkurrerer med Google Stadia.

Desuden ser Google ud til at have sikret sig underskrifter fra flere af spil-branchens store. Ud over folkene bag ”Assassin’s Creed” er det f.eks . ”Doom” skaberen id Software samt spilhuse a la Unreal og Unity.

Spændende bliver, hvad Apple har i ærmet til næste uge. Det er uden tvivl stort, for helt usædvanligt har Apple drysset en del af sine hardware nyheder ud før selve det store brag – nye iPads og iMacs for eksempel. Al fokus skal koncentreres om den nye Netflix konkurrent, som Apple præsenterer om få dage.

Spørgsmålet er, om Google smadrer noget af Apples nyhed med sit nye Stadia initiativ. Kun få ved nemlig på forhånd, hvor meget spil og gaming fylder i Apples video streaming verden. Dog er det sluppet ud, at Apples nye tv app vil sende notifikationer om vigtige spil.

Apple vil tilsyneladende satse på gode film, tv-serier og stand-up shows med sin nye streaming service. Der vil også være nyheds-udsendelser, men næppe ”live” streamede sports kampe. I stedet vil Apple linke til andre via sin app, der viser sport.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu skal mobilens kamera sidde i siden