Lotus laver hyper-elbil

OnePlus stærk og dyr

(Foto: OnePlus)

(Opdateret) Der var engang, hvor OnePlus slog sig op på at være en ”flagship killer”. En telefon, der kunne drille markedets store og dyre ved at levere en mobil med samme topydelse, men betydeligt lavere pris.

Den positionering er for længst forbi, og det ser man i høj grad i den nye OnePlus 10 Pro topmodel, som havde dansk og international premiere her i eftermiddag.

Det er en super smartphone med især en fremragende skærm – faktisk et af de bedste, vi nogensinde har set. Kameraerne er også betydeligt bedre end på tidligere OnePlus telefoner. Men prisen….

Med 7.300 og 8.000 kroner for de to modeller  er har den sneget sig helt op på siden af Samsung og iPhone. Det betyder så også, at OnePlus 10 Pro skal markere sig på andre kvaliteter end prisen.

Det er disse tre kameraer med Hasselblad understøttelse, som hæver 10 Pro’erens foto- og video-evner en klasse op over tidligere OnePlus modeller. (Foto: OnePlus)

Nogle få dage i selskab med OnePlus 10 Pro efterlader et indtryk af en smartphone, der sagtens kan udfordre måske først og fremmest Samsung i Danmark. Også uden at skelne til prisskiltet.

10 Pro føles som den mest voksne OnePlus nogensinde. Stærk motor, flot finish, suveræn skærm, hurtig opladning og billeder af høj kvalitet – hvis fotografen er dygtig.

Om OnePlus 10 Pro har svage punkter, vil typisk vise sig efter et stykke tid. Derfor vender Leifshows tilbage med en langtids-test, hvor vi kan afsløre, om det meget positive førstehånds-indtryk holder.

Men tilbage til OnePlus og 10 Pro i dag – her er en første præsentation af det nye flagskib:

Den nye OnePlus 10 Pro fås i disse to farver. (Foto: OnePlus)

Telefonen har været på markedet i Kina siden januar, og derfor er der ingen tekniske specifikationer, som har været hemmelige før den officielle verdens-premiere i dag. Telefonen kan bestilles fra i dag og lander i danske butikker den 5. april.

OnePlus 10 Pro kører f.eks. med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 1 processor, der også sidder i mange andre Android toptelefoner i år. Den kan sprede sig på enten 8 GB RAM og 128 GB lager eller 12 og 256 GB.

Skærmen er en AMOLED-type på 6,7 tommer  og fornem Quad HD+ grafik, der kan vise 3.216 gange 1.440 punkter.

Den bruger LTPO 2.0 teknologi, der sørger for automatisk tilpasning af skærmens opdaterings-hastighed. Den er på maksimalt 120 gange i sekundet 8Hz), hvilket er glimrende til computerspil og video.

Skærmen på 6,7 tommer og med fornem Quad HD+ grafik er en af de bedste, jeg nogensinde har set på en mobiltelefon. Den er rigelig hurtig til selv krævende computerspil. (Foto: OnePlus)

Kameraer er der tre af på 10 Pro’s ryg: Hovedobjektivet er et 48 megapixel Sony med blænde f/1.8. Det assisteres af en 8 MP telezoom med 3,3x optisk forstørrelse og optisk billed-stabilisering (OIS).

Det tredje kamera er en vidvinkel, der virkelig lever op til sit navn ”vid”, Det er fra Samsung og på 50 MP, men kan vise i hele 150 graders perspektiv. 20-30 grader videre end på de fleste andre smartphones.

Alle tre kameraer styres af software, som OnePlus har fået hjælp til fra den berømte svenske fotospecialist Hasselblad. I moderne mobiltelefoner er software ofte det vigtigste element i vellykkede fotos i flot kvalitet – og det mærker man bestemt i OnePlus 10 Pro.

Batteriet er på 5.000 mAh og kan oplades med 80 watt via kabel eller 50 watt trådløst. I praksis vil man kunne lade sin mobil op fra 0 til 100 procent på godt en halv time eller til en hel dags brug på et kvarter.

Selvom OnePlus 10 Pro er en stor og tung mobil på over 200 gram, ligger den godt i hånden. Især, hvis man putter det medfølgende beskyttelses-cover på, der har en lådden overflade. (Foto: OnePlus)

Vigtigt i den sammenhæng er, at OnePlus lægger en 80 watt ladeblok med i æsken til 10 Pro. Den skal man betale ekstra for hos Apple og Samsung. Regn lige det med i prisen.

Målene på OnePlus 10 Pro er 163 gange 74 gange 8.5 og lige over 200 gram. Ikke just en letvægter, men telefonen ligger godt i hånden. Ikke mindst, hvis man ifører den et medfølgende beskyttelses-cover, der har en blød overflade.

Den nye telefon kommer selvfølgelig med 5G og Android 12, der har fået OxygenOS 12 brugerfladen lagt ovenpå. Der er Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, USB-C, NFC, Dolby Atmos, to højttalere og to mikrofoner med støjreduktions-system.

Som nævnt koster OnePlus 10 Pro fra 7.299 kroner,fpr den lille model og 7.999 kroner for den store, men i begge tilfælde en hurtig oplader. Hvis man bestiller telefonen hurtigt, følger et sæt trådløse OnePlus øretelefoner med i prisen….

(Foto: OnePlus)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lotus laver hyper-elbil