Vi køber vildt mange pc'er

OnePlus 9 får superkamera

 

(Foto: Gizchina)

Det har været et rygte i et stykke tid, men her til morgen er det blevet bekræftet officielt:

Kameraerne på OnePlus fremtidige smartphones i topklassen leveres af svenske Hasselblad. Premiere bliver på de nye OnePlus 9 telefoner, der har verdens-premiere den 23. marts.

OnePlus følger dermed i hælene på flere andre smartphone fabrikanter, der smykker sig med berømte foto-navne til deres kameraer.

Huawei har f.eks. markedsført sig med Leica som partner, mens Nokia arbejder sammen med ligeledes tyske Zeiss.’

OnePlus’ telefoner er kendt for at have nogle af verdens bedste displays, mens kameraerne aldrig er kommet  over ”rigtig god” niveauet. Helt oppe og mænge sig i Top-10 af verdens bedste kamera-mobiler er aldrig rigtig lykkedes.

Alle ved, hvordan et Hasselblad kamera ser ud. Nu kommer de svenske fotospecialisters digitale knowhow OnePlus’ mobiltelefon brugere til gode. (Foto: Daniel Tafjord / Unsplash)

Senest har de højt respekterede fotografer hos DxOMark test-laboratoriet sendt kameraerne på OnePlus 8T ned på en skuffende 38. plads. Med 114 point. Verdens bedste – Huawei Mate 40 Pro – scorer 139points

Den slags vil OnePlus naturligvis ikke have hængende på sig. Derfor går den ambitiøse kinesiske smartphone fabrikant nu i alliance med Hasselblad.

Den svenske fabrikant hat eksisteret i 180 år og er kendt for sine stor-format kameraer, som mange professionelle fotografer anvender.

Hasselblad blev verdensberømt da svenskerne gennem flere årtier leverede kameraer til NASA’s rumrejser. Et Hasselblad 500ER landede således på månen sammen med Neil Armstrong og Buzz Aldrin den 21. juli 1969.

I første omgang vil OnePlus’ telefoner få glæde af en ny og avanceret farve-kalibrering, som Hasselblad og OnePlus har udviklet i fællesskab.

Hasselblad har altid brugt verdensrummet og et billede af jorden udefra som blikfang. Det gør OnePlus nu også. (Foto: OnePlus)

 

I praksis vil det betyde, at købere af OnePlus 9 telefoner og fremefter kan forvente mere naturlige kulører på deres billeder.

Topmodellen OnePlus 9 Pro skal således udstyres med en særlig ”Hasselblad Pro” feature, der giver mulighed for at tage fotos som 12-bit RAW files.

Indstillings-mulighederne for den seriøse mobil-fotograf er taget direkte fra Hasselblads egen Phocus app, der tillader manuel indstilling af f.eks. blænde-tid, fokusering og ISO følsomhed.

På videosiden siger OnePlus, at telefonerne får en forbedret HDR optagelse med mulighed for at indspille i 4K med 120 billeder i sekunder (fps) eller i 8K med 30 fps.

OnePlus 9 Pro ventes at komme med fire kameraer på ryggen. Det vigtigste indeholder Sonys helt nye IMX789 billedsensor, som mange mener bliver markedets bedste.

OnePlus 9 Pro ventes at komme med fire kameraer på ryggen. Billedsensoren i hoved-objektivet er den hidtil største, som OnePlus har brugt i en mobiltelefon. (Foto: EWeChat / Gizchina)

OnePlus bekræfter samtidig, at Pro modellen udstyres med en såkaldt ”free form” linse, der skal eliminere forstyrrelser i vidvinkel fotografier.

Samarbejdet med Hasselblad skal i første omgang vare i tre år, og i den periode investerer OnePlus 935 millioner kroner i fire udviklings-centre verden over. De skal bl.a. skabe fremtidens kameraer til mobiltelefoner.

Man må håbe, at OnePlus og Hasselblad får deres nye alliance til at fungere godt. Begge har ellers lidt blandede erfaringer fra tidligere samarbejder.

OnePlus kørte således parløb med McLarens racerbil fabrik gennem flere år, inden det venskab stoppede sidste år.

Hasselblad prøvede for nogle år siden at samarbejde med Motorola om et 12 megapixel kamera til Moto Z telefoner. Også det stoppede hurtigt….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi køber vildt mange pc'er