Elbiler kan da godt se oldnordiske ud

Denne mobil er erklæret “boring”

(Foto: HMD / Heineken)

Finske HMD har gjort sig kendt som producent af nutidens Nokia smartphones og mere simple mobiler. Det har gjort HMD til Europas største telefon-fabrikant.

I de senere måneder har HMD imidlertid meldt ud, at man vil sprede vingerne lidt mere. Finnerne vil også bygge telefoner under eget navn og designe mobiler til andre.

Det første eksempel på denne nye aktivitetet så vi for nogle måneder siden, da HMD præsenterede en lyserød Barbie klap-telefon til legetøjs-giganten Mattel.

Det næste udspil har premiere i morgen. Det er den såkaldte ”Boring Phone”, som HMD har designet til det hollandske ølmærke Heineken og den amerikanske butikskæde Bodega.

Boring Phone er en lille klaptelefon på 128 MB. Den lige så gennemsigtig som de engelske Nothing telefoner, men meget mere simpel end både dem og alle andre moderne smartphones.

(Foto: HMD / Heineken)

Ideen følger den trend, som man kan opleve hos mange unge voksne for tiden. De vil have mere tid til det ægte sociale liv med andre, når de f.eks. går på cafe eller bar. Det skal være slut med at sidde med ansigtet begravet i en smartphone skærm.

Ifølge Heinekens egne undersøgelser har 90 procent af de unge fået den dårlige vane at have mobilen liggende foran sig hele tiden. Også, når de snakker ”fysisk” med andre.

Resultatet er den kedelige, at det i dag er nemmere for mange mennesker at forbinde til online verdenen end at deltage i øjeblikket – det virkelige liv omkring dem.

Sammen med HMD i Finland har bryggeri-giganten derfor udviklet en telefon, der kun kan det aller-nødvendigste, men samtidig se cool og trendy ud.

Den nye Boring Phone dur ikke til timelange sessioner med computerspil. Heller ikke til sociale medier, men fungerer fint til at tale i telefon og sende eller modtage sms.

På den måde lander nyheden pladask i tiden før iPhone for 20-25 år siden. Dengang, hvor mobiler også kunne køre i flere dage på en batteri-opladning.

Samtidig skal telefonens gennemsigtige design og holografiske stickers hente inspiration fra Generation Z’s forkærlighed for ”newtro” mode og design.

(Foto: HMD / Heineken)

Sløret løftes for Boring Phone i morgen torsdag, hvor den vises frem på Milan Design Week i Italien. Det er verdens vigtigste festival for design og innovation.

Her vil HMD og Heineken også fortælle om deres store rundspørge blandt ”zillians” i USA og England. Det er mennesker i aldersgruppen 14 til 29 år.

Ifølge den indrømmer 62 procent, at de løbende tjekker sociale medier, mens de egentlig hænger ud med vennerne.

36 procent tjekker arbejds-mails, mens 30 procent afslører, at de hemmelig spiller spil i stedet for at snakke ansigt til ansigt med familie og venner.

37 procent erkender, at de kigger oftere på deres smartphone skærme, end de burde, når de sidder sammen med andre mennesker. Alle gør det jo – eller…

Analysen afslører nemlig også, at 32 procent gerne vil slukke telefonen, når de går i byen på cafe, bar, koncert, restaurant eller diskotek.

Hver femte – 22 procent – fortæller, at de allerede slukker mobilen eller lader den blive hjemme i forbindelse med sociale arrangementer. Endelig svarer hele 38 procent, at de overvejer at gøre det.

(Foto: HMD / Heineken)

”Vi kunne alle have godt af et par afbrydelser i den konstante strøm af smart teknologi, som vi udsættes for hver dag,” siger Nabil Nasser. Han er global topchef for Heineken.

Vores undersøgelser viser, at mange af os burde lære af den anti-tech trend, der i øjeblikket ruller ud hos de unge. De vil være rigtigt sammen og ikke via en skærm,” fortsætter han.

Den nye Heineken x Bodega Boring Phone fra HMD måler 108 gange 55 gange 19 mm og vejer 123 gram.

Den er udstyret med et 2,8 tommers QVGA display i sort/hvid på indersiden og en mindre 1,7 tommers skærm, der kan ses på ydersiden, når Boring Phone er foldet sammen.

Det indbyggede kamera er på beskedne 0,3 megapixel. Der er 4G og dual-SIM, ligesom man kan lytte til FM-radio både via kabel eller trådløst.

Batteriet ombord er på 1.450 mAh og har kræfter nok til 20 timers uafbrudt telefonsnak eller en hel uge i standby.

HMD oplyser, at Boring Phone i første omgang vil blive markedsført i store lande som USA og Storbritannien. Lidt senere er der gode chancer for, at den skægge anti-smartphone også kan købes i danske butikker….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elbiler kan da godt se oldnordiske ud