IKEA kaster sig ud i gaming i hele hjemmet

Borgere får guide til kunstig intelligens

(Foto: Cottonbro Studio / Pexels)

Tidligere har Digitaliseringsstyrelsen udgivet guider, som kunne lære myndigheder og virksomheder om ansvarlig anvendelse af (generativ) kunstig intelligens (AI).

Nu kommer så en tredje guide, der henvender sig til den almindelige dansker. Den skal klæde borgere bedre på til trygt og sikkert at bruge AI.

I den forbindelse giver den nye guide bl.a. et indblik i offentligt tilgængelige AI-værktøjer og giver i det hele taget en række gode råd om den futuristiske fremtid i selskab med kunstig intelligens.

Med AI kan man f.eks. nemt få lavet et bud på en opskrift med de råvarer, man lige har liggende i køleskabet. Man kan også få hjælp til at skrive en job-ansøgning, arbejde med tekster, billeder, lyd og video.

(Foto: Cottonbro Studio)

Inden man kaster sig ud i anvendelsen af kunstig intelligens, er der dog nogle ting, som man skal være opmærksom på.

For eksempel er det meget vigtigt, at man ikke deler personlige oplysninger med ”prompts”. Det er, når man spørger eller giver kommandoer til AI-værktøjet. Disse informationer gemmes nemlig og kan blive delt med andre.

”Udviklingen inden for kunstig intelligens går stærkt, og teknologien bliver mere og mere populær at anvende. Det er både fascinerende og tankevækkende, men rummer også nogle risici, som man skal være opmærksom på. Derfor denne nye guide,” forklarer digitaliseringsminister Marie Bjerre.

Digitaliseringsstyrelsen har fået hjælp fra borgere, der har testet guiden og efterfølgende har givet feedback, inden den nu er udsendt.

Den nye guide kan læses her….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IKEA kaster sig ud i gaming i hele hjemmet