MobilePay bliver mere sikker

Rabbit gør kunstig intelligens handy

(Foto: Rabbit)

Allerede i 2023 lærte de fleste danskere at kende, hvad ordet kunstig intelligens (AI) kunne komme til at betyde for vores fremtid. ChatGPT blev sågar årets nye ord.

I år vil vi for alvor få AI ind på livet. Også i dagligdagen.

På den netop overståede CES Show udstilling i Las Vegas var Rabbit en af de mest omtalte nyheder.

En lille handy og kunstig intelligent gadget, man nemt kan have i hånden eller gemme i en lomme og håndtaske.

(Foto: Rabbit)

Rabbit R1 er designet sammen med svenske Teenage Engineering, som mange kender fra små farveglade musikmaskiner som synthesizere, mixere, mikrofoner, studie-højttalere osv.

Kulør er der bestemt også på Rabbit, der skal opfattes som en direkte konkurrent til ChatGPT, Google Bard, Samsung AI eller Microsoft Copilot.

Rabbit R1 fremtræder i orange med en lille 2,88 tommers touch-skærm, et roterende kamera, mikrofon, højttaler og en enkelt knap, som aktiverer intelligensen ombord.

Nyheden benytter Rabbit OS styresystemet og en Large Action Model (LAM) til at udføre opgaver, som brugeren stiller. Det foregår direkte ved at tale til enheden – uden app, mobil eller pc som mellemled.

(Foto: Rabbit)

Rabbit kan f.eks. foreslå madopskrifter, booke fly og hotel, levere detaljerede vejrudsigter, finde svar i et digitalt leksikon. Lidt som en lille digital professor, som Georg Gearløs ville elske.

Rabbit kan meget mere end løse enkle opgaver. Den kan også stå for planlægning af hele ens rejse til udlandet.

Enheden finder de bedste fly, tog og færger, bestiller billetter, beregner ventetider undervejs, booker hotel passende til ens tegnebog, foreslår restauranter osv.

Det eneste, man skal indtale først i Rabbit, er rejsedatoer, rejsemål, antal personer, budget, foretrukne trafikmidler, eventuelle allergier mv. Så ordner den lille handy nyhed resten.

(Foto: Rabbit)

Rabbit ser ud til at have skåret ind til benet. Den kunstige intelligens bliver brugt direkte, og man får kun svar på de ting, man spørger om.

Ingen svinke-ærinder med sjove, manipulerede billeder eller efterligninger af stemmer og musik her. Kun den ægte vare.

Undervejs kan man naturligvis lære Rabbit praktiske ting. Det kan f.eks. være koder til at logge ind på arbejdet eller sin pc.

Eller at huske de ting, man plejer at købe ind i løbet af ugen. Fordelt på de enkelte dage, tidspunkter og butikker.

Rabbit er sågar som klog, at man kan tage et billede af sit køleskabs indhold af madvarer, hvorefter den lille enhed genererer opskrifter på, hvad man kan lave af måltider.

Det bedste ved Rabbit er dog nok, at den ikke er science fiction. Man kan forudbestille nyheden formedelst 199 dollars eller ca.     1.380 danske kroner.

Køberne vil modtage deres Rabbit i marts eller april, og der er allerede mange, som venter. På mindre end en uge er der solgt over 50.000 “digitale kaniner”….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MobilePay bliver mere sikker