Braun audio vender tilbage

Terningen klaret på 1,2 sekunder

For nogle årtier sidder blev verden ruller over af en bølge af små farverige terninger, som man skulle vride på kryds og tværs, så der opstod rækker af ensfarvede felter

Rubiks terning, der var opfundet af en ungarsk professor i 1974, blev også en landeplage i Danmark. Overalt så man unge og gamle vride på plastik terningerne. Det gjaldt jo om at løse opgaven på så kort tid som muligt.

Naturligvis opstod der både lokale, nationale og internationale mesterskaber i Rubiks terning, somer solgt i over 300 millioner eksemplarer verden over. Den fik en mindre gen-opblussen for et par år siden. Dog uden at blive så udbredt igen som i 1970’erne.

Ligesom i skak blev der selvfølgelig udviklet computere og software, der kunne løse Rubiks terning meget hurtigere end et menneskes hjerne og hænder.

Den seneste nye software til formålet anvender naturligvis kunstig intelligens (AI) – og det hjælper. Forskere på University of California i Irvine hævder således,at de har sat ny verdensrekord. Deres system kan løse puslespillet med Rubiks terning på kun 1,2 sekund på 20 vrid.

Det er to sekunder hurtigere end den rekorden, sat af et rigtgt menneske. Den er på 3,47 sekund og krævede 50 vrid for at blive løst.

Nu viser det sig imidlertid, at forskerne fra Californien slet ikke sidder med verdensrekorden. Den nuppede deres kolleger på det berømte Massachusetts Institute of Technologi (MIT) for et år siden. Her har man en robot – uden kunstig intelligens – der klarer opgaven på kun 0,38  sekund.

Rubik programmet fra Californien hedder i øvrigt ”DeepCubeA”, mens MITs robot kaldes for ”min2phase”….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Braun audio vender tilbage