Karaoke-maskinens opfinder er død

Sådan sparer du strøm på iPhone 15

(Foto: Rohan / Unsplash)

Selvom mange modern smartphones i dag kommer med store batterier på 5.000 mAh og derover, betyder det ikke nødvendigvis, at de kan køre i mange flere timer på en opladning.

Stadig større skærme og kraftigere processorer nupper nemlig det meste af den ekstra kapacitet. I nogle tilfælde faktisk det hele.

Apple har altid mindre batterier end rivalerne fra Android. Det gør iPhone mere sårbar, når man måler driftstid pr. opladning. Ikke mindst på de store og stærke Pro og Pro Max modeller.

Derfor kan det sikkert være relevant for ejere af de nye iPhone 15 telefoner – og især iPhone 15 Pro Max – at tænke i et lavere strømforbrug.

Heldigvis er der en hel stribe tips og tricks, man kan benytte. De giver en mærkbart længere driftstid pr. opladning. Fint for alle dem, som benytter deres iPhone hele dagen – og hvem gør ikke det?

Den amerikanske YouTuber TechYork har arbejdet dagligt med iPhone 15 Pro Max i over et halvt år. Hans erfaringer er samlet i disse otte gode råd til at spare på strømmen.

Mange af rådene kan i øvrigt også bruges på Android-telefoner. Her hedder funktionerne blot noget andet:

Baggrunde og display opsætning
Gå efter det simple med faste, statiske baggrunde frem for de dynamiske eller ”live” fotos, selvom de selvfølgelig ser flottest ud. Til gengæld er de blandt det mest strøm-spisende på en iPhone 15.

Sluk også for ”Show Wallpaper» funktionen på iPhones Always On Display. Det sparer på elforbruget.

Pas bedre på dine apps
Hvis du er på udkig efter unødvendig batteri-tømning, kan du starte med at gennemgå dine apps på telefonen. Kig især på de apps, der opdaterer løbende i baggrunden.

Apps som f.eks. spil eller til banking bruger du ikke hele tiden. Derfor er der ingen grund til at lade dem opdatere sig selv i baggrunden.

Kobler du den automatiske opdatering fra på dem, vil du hurtigt opleve, at iPhonen bruger mindre strøm, mens den ellers ligger passivt på bordet eller i lommen.

Begræns lokations-services
Lokations-informationer er anden og diskret batteri-tømmer. Indstil derfor app-tilladelserne til kun ”Mens den er i brug”, ”Spørg næste gang” eller ”Aldrig.”

Nogle apps kræver naturligvis konstant lokations-tracking, og dem er du nødt til at holde kørende. Alle andre kan skæres ned, og du sparer ganske meget strøm over tid.

Notifikationer – færre er bedre
En konstant bølge af notifikationer og advarsler både stresser brugeren og dræner batteriet.

Vælg derfor med omhu, hvilke apps der er de vigtigste for dig i det daglige. Kun de skal have lov til at sende notifikationer hele tiden. Det giver færre forstyrrelser og et lavere strømforbrug.

Drop Analytics Sharing
Apple vil gerne have din tilladelse til, at din iPhone kan sende informationer om telefonens brug og fejl tilbage til fabrikanten.

Det kan sikkert være en god idé til forbedring af fremtidens iPhone software, men funktionen spiser altså også af batteriet.

Den kører nemlig i baggrunden. Helt uden, at man selv har direkte glæde af det.

Brugen af hotspot
Rigtigt mange lader hotspot funktionen stå tændt, selvom de slet ikke bruger den eller kun sjældent.

Hotspotten er imidlertid en storforbruger af batteri. Bedre er at tænde og slukke manuelt for funktionen, når der er brug for den.

Lad din iPhone op på en smart måde
Fald ikke for fristelsen at sætte din iPhone til opladning, hver gang batterier er tømt bare en lille smule. Vent i stedet, indtil batteriet er nede på 20 procent niveau.

Det sparer måske ikke i strøm, men sørger for at batteriet holder sig sundt i længere tid.

Hurtig opladning ikke altid bedst
Selvom lyn-opladning af batteriet er en herlig feature, når man har travlt, slider den altså også på batteriets holdbarhed.

Hvis du har god tid f.eks. om natten, kan det være en bedre idé at vælge en langsommere batteri-opladning.

Brug Siri som batteri-overvåger
Det kan være rigtig smart at benytte Siri assistenten som batteri-politi. Det kan gøres ved hjælp af Siri Shortcuts / Genvej funktionen.

Siri kan f.eks. sættes op til at sende notifikationer eller give stemme-baserede advarsler, når batteriet er dykket under 20 procent i kapacitet eller når op til 90 procent….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karaoke-maskinens opfinder er død